| |
A válság miatt nem fogynak a jegyek Spanyolországban
2012.06.13, szerda 12:28

Spanyolországot is utolérte a gazdasági válság, és ez bizony a jövő heti Európa Nagydíj jegyeladására is rányomja a bélyegét.

Spanyolországnak 100 milliárd eurós támogatásra lenne szüksége ahhoz, hogy ne dőljön be a bankrendszerük, így ők lehetnek a negyedik euro övezetbe tartozó ország, amelynek külső segítségre van szüksége.

A jövő héten rendezik az Európa Nagydíjat Valenciában, és már eleve csökkent nézőszámmal számolva, 45.000 férőhelyet biztosítottak (évek óta egyre kevesebbet), de még így is csak a jegyek 85%-át sikerült értékesíteni, és a vásárlók 64%-a külföldi volt – nem meglepőek ezek az adatok a spanyol gazdasági és munkaügyi helyzet ismeretében, hisz már 25%-os a munkanélküliség.

Valencia sport és turisztikai minisztere, Lola Johnson ennek ellenére úgy véli „a nagydíj egy jó lehetőség, értékeket biztosít Spanyolországnak, különösen ebben a nehéz időszakban. Biztosítja valencia folyamatos fejlődését, segít az olyan ágazatok növekedésében, mint például a turizmus.

 A másik oka, hogy nem fogynak a jegyek, hogy az idén már volt egy nagydíj Spanyolországban, Barcelonában. Ez a probléma a következő években már nem áll fenn, mert a két rendező helyszínnek sikerült megegyeznie arról, hogy felváltva rendezzék a futamokat. Korábbi beszámolónkat a rendezési jog elosztásáról itt olvashatjátok: http://formula.hu/search/69571/paros-evben-valencia-paratlanban-barcelona

Hegyi Annamária


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek