| |
Lotus: Javítani kell az időmérő teljesítményünkön
2012.06.13, szerda 08:30

A Lotus csapat biztos benne, hogy a következő futamokon képesek lesznek javítania az időmérő edzéseken mutatott teljesítményükön, hiszen mint azt a Kanadai Nagydíj is mutatta akkor igen komoly esélyük lenne a futamgyőzelmekért harcolniuk.

Romain Grosjean Kanadában egy újabb dobogós helyezéssel bizonyította, hogy az E20-as versenytempója egészen kiváló, az időmérő edzéseken azonban nem megy ennyire jól a Lotusnak. A csapat azonban tudja, hogy jobb rajtpozíciókra lenne szükségük ahhoz, hogy maradéktalanul ki tudják használni az autójuk versenytempóját Az E20-as azonabn jelenleg a hosszú etapokon sokkal jobban ki tudja használni a Pirelli abroncsait, mint egy körön.

„Én nem vagyok benne biztos, hogy az autónk annyira érzékeny lenne” – nyilatkozta a csapat vezetője, Eric Boullier arra a kérdésre, hogy igaz e, hogy az E20-as csak magas hőmérsékleti viszonyok között működik megfelelően. „Mi tudjuk, hogy ezeknek az abroncsoknak a teljesítmény ablaka nagyon kicsi, ezért, ha neked egy olyan autót van, ami konzervatív, akkor neked egy kis segítségre van szükséged ahhoz, hogy felmelegítsed az abroncsokat és munkára bírjad őket. De nekünk határozottan van pár ötletünk, hogy mit is csináljunk. Ennek azonban van egy útja, így én nem mondhatom azt, hogy a pole pozícióért fogunk harcolni, de határozottan jobbak lesznek az időmérő edzéseink.”

Boullier szerint ugyanakkor a montreali eredmény nagy lökést adott a csapatnak, a csalódáskeltő monacói hétvége után, ahol a Lotus nem tudott megfelelni a győzelmi várakozásoknak. „Monaco egy speciális est volt” – nyilatkozta Boullier. „Romain gyors volt a szabadedzéseken, és elég gyors volt az időmérő edzésen is, de gondja volt a rajtnál. Ezért ez most neki, és a csapatnak is nagyszerű, hogy Kanadában meg tudtuk mutatni, hogy továbbra is tartjuk a lendületet.”

Szabó Imre


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek