| |
Whiting vendége lesz a hamis Twitterező
2012.06.02, szombat 10:37

Valódi sikert hozott egy hamis Twitter fiók a felhasználójának. A Charlie Whiting nevében posztoló férfit a versenyigazgató maga hívta meg a Kanadai Nagydíjra.

Aki azt hiszi, hogy a Twitter előtt eltöltött idő felesleges, az még nem ismeri Mark McArdle esetét, aki szó szerint a Twitteren közzétett üzeneteivel jutott be a montreáli paddockba. A 43 éves férfi Fake (azaz hamis) Charlie Whiting néven tette közzé üzeneteit a közösségi portálon, és több mint 16.000 követője van. A Forma-1 versenyigazgatójának annyira megtetszett McArdle ténykedése, hogy néhány héttel ezelőtt eldöntötte, meghívja a Kanadai Nagydíjra.

„Meg kellett csípnem magam, nem hittem el, hogy tényleg ez történik. A barátaim csak csóválták a fejüket, ők sem hitték el” – nyilatkozta Mark McArdle.

Charlie Whiting az egyik legismertebb és legnagyobb befolyással bíró személy a Forma-1 berkeiben, de általában szeret kívül maradni a reflektorfényen. Ő felel a szabályok betartatásáért, a műszaki vizsgálatokért, és a verseny elindításáért is.

„Azt hiszem ő egy valóban érdekes személy, aki a legérdekesebb feladatot látja el ebben a sportágban. Közhely ilyet mondani, de ez egy valóra vált álom, mert ez volt a célom, hogy beszélhessek Charlie Whitinggal. Ő nem lekötelezettje sem csapatnak, sem versenyzőnek, valóban az egyetlen a sportágban, aki a saját értékei szerint dolgozik” – nyilatkozta vendéglátójáról McArdle, aki hat éves kora óta rajongója a Forma-1-nek, 2002 óta pedig minden évben részt vett valamelyik futamon, járt Törökországban, Belgiumban és Angliában is. Azt mondja, ebben a sportban az nyűgözi le leginkább, hogy nem csak a sportolókat, hanem a mérnököket is elismerik.

A kanadai fiatalember annak köszönheti szerencséjét, hogy Whiting feleségének unokatestvére olvasta üzeneteit, és annyira jól szórakozott rajtuk, hogy megemlítette ezt az eredeti Charlie Whitingnak is. „Úgy tervezzük, összefutunk Montreálban egy kis beszélgetésre – minden bizonnyal nagyon vicces lesz” – mondta el Charlie Whiting.

Hegyi Annamária


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek