| |
Nem lehet gátat szabni a Red Bull költekezésének
2012.06.03, vasárnap 06:00

Úgy tűnik, hogy a kiscsapatok egyre hangosabban követelik azt az FIA-tól, hogy már a 2013-as szezontól kezdve vezessenek be költségvetési sapkát az F1-ben.

A Monacói Nagydíjat követően a német Auto Motor und Sport értesülései szerint több csapat összefogva megkereste Bernie Ecclestone-t és az FIA elnökét, Jean Todtot, hogy a költségcsökkentés lehetőségeiről beszéljenek. A német lap úgy tudja, hogy Todt egy új költségvetési sapkát támogatna. Ezt 2013-tól a szabálykönyvben is rögzítenék és állítólag a 12-ből 10 csapat el is fogadná. Az egyetlen kivételt a Dietrich Mateschitz tulajdonában lévő Red Bull Racing és Toro Rosso istállók jelentik, ezért az utóbbi időben több csapat is egyre élesebben támadja az euró milliókat számolatlanul költő energiaitalosokat.

„Ők (a Red Bull) egyáltalán nem tőrödnek azzal, hogy hol lesz a sport 10 év múlva” – nyilatkozta nemrég a Sauber társtulajdonosa, Monisha Kaltenborn.

A kis csapatok pedig egyre türelmetlenebbek, mert a szabályok szerint, ha június 30-ára nem tudnak megegyezni egy költségcsökkentő egyezményben, akkor az már nem lehet hatályos a 2013-as szezonra. Emiatt újabban a Sauber mellett egyre hangosabban kiáll a Williams istálló is.

„Jelenleg a Red Bull nagyjából 250 millió eurót költ évente” – nyilatkozta a Williams csapat résztulajdonosa, Toto Wolff. „Így egy költségplafon legalább 100 millió eurót spórolna Mr. Mateschitznek, ráadásul a korlátlan költekezés a jelenlegi szabályok mellett már nem is ugyanazzal az eredménnyel jár, erről pedig a szezon első hat futamának meg kellett volna győznie őt.”

Szabó Imre


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek