| |
Hülkenberg már várja Kanadát
2012.05.31, csütörtök 09:25

Nico Hülkenberg megosztja gondolatait a Monacói Nagydíjjal kapcsolatban. Ez volt egymást követően a második alkalom, hogy a Force India pilótája a legjobb tíz között érjen célba.

Nico, Paul mögött végezve a monacói nyolacik hellyel gyűjtöttél néhány pontot. Elégedett vagy ezzel a munkával?
Nico Hülkenberg: Azt hiszem a csapat szemszögéből elégedettek lehetünk, mert gyűjtöttünk pár pontot és ez jó. Én viszont szívesebben végeztem volna a hetedik helyen, de tipikus példája volt annak, hogy Monacóban kicsit hamarabb állunk ki, aztán pedig forgalomba kerültem Kimivel. Paul tiszta pályára és az élre jött ki, de mindent összevetve nagyon erős teljesítmény volt a csapat részéről.

Mi történt a rajtnál? Láttad a balesetet?
NH: Hát az nem volt semmi! Én is belekeveredtem, így nem láttam pontosan, hogy mi történt, csak egy Lotust láttam magam előtt. Az egyetlen módja, hogy elkerüljem a balesetet az volt, hogy belemegyek, mert az autók a bal oldalamon megálltak. Szerencsére ütközés nélkül keresztül tudtam menni rajta. Az első kör után a kilencedik voltam, így még előre is léptem.

Paul stratégiája jobban működött. Megbántad, hogy így döntöttetek?
NH: Szuperlágyon rajtoltam, ő pedig lágy keveréken, így egyértelmű volt, hogy egy kicsit továb kint tud maradni. Az enyém lett volna jobb, de a forgalom miatt nem jött össze.

Elégedett voltál az autóval?
NH: Jó volt az autó, jól teljesített. Szerintem jó nak tűnt a tempónk, a kiállás után volt egy tiszta köröm, 1.18.4-et mentem.

Bármilyen gondolat a következő montreali versennyel kapcsolatban?
NH: Ez egy jó pálya, élvezem a kanadai látogatást. Tavaly pénteken én vezettem és 2010-ben a Williamsszel jó volt a tempóm. Szeretek itt vezetni, úgyhogy már várom, viszont fogalmam sincs, hogy mennyire leszünk versenyképesek!

Malik Erika


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek