| |
Diákok akarják megzavarni a Kanadai Nagydíjat
2012.05.31, csütörtök 09:15

Kanadai diákok azzal fenyegetőznek, hogy megzavarják a június 10.-ére tervezett versenyt, és ebben az Anonymus hackercsoport is segíteni fogja őket.

A helyi média is hangot adott már aggodalmának, hogy a diákok valóban veszélyeztetik a 100.000-es tömeget érintő, és 100 millió font bevételt hozó montreali rendezvényt. A diákok és a kormány közötti harc következtében már 2500 letartóztatásra került sor. A helyi üzletek vezetői úgy vélik, jelentős forgalom visszaesésre kell számítaniuk, különösen a bárok és az éttermek esetében, a folyamatos diáktüntetések miatt.

A diáktüntetés már három hónapja tart, és eredetileg nem is a nagydíj ellen szerveződött, hanem a drasztikus tandíjemelés (5 év alatt 75%-os tandíjemelés) és a gyülekezési jog korlátozására hozott törvények miatt, de úgy tűnik nem lesz vége a Kanadai Nagydíjig. A parlament megszavazta, hogy minden 50 fős vagy annál nagyobb tüntetést be kell jelenteni a rendőrségnek, 8 órával annak megkezdése előtt, és természetesen az útvonalat is le kell adni. További szigorítás Montreálban, hogy 300 és 5000 dollár közötti összeggel büntethető aki maszkot visel a tüntetéseken, ők okozták ugyanis a legnagyobb károkat, mert nem tartanak a felelősségre vonástól.

A hivatalos álláspont szerint Montreálban mindent megtesznek azért, hogy biztonságosabbá tegyék a versenyhétvégét. A város legnagyobb egyetemén a diákok már korábban kihirdették: a Kanadai Nagydíj hétvégéjén zavargásokat szerveznek azzal a céllal, hogy a kormány megszüntesse a Forma-1-et és a többi szexista, környezetkárosító, elitista, gazdasági alapon működő rendezvényt.

Annak ellenére, hogy nem egy terrorszervezet, hanem egy egyetemi csoport fenyegetőzik, még komolyan kell venni, erre figyelmeztetnek az amerikai hatóságok, a turistáknak tudniuk kell, hogy Montreál utcáin erőszak áldozatai lehetnek, valamint, hogy a rongálások és a letartóztatások is mindennapos események a helyszínen. A kormány és a diákok között folyamatos a tárgyalás.

Ha mindez nem okozna elég fejfájást a kanadai vezetőknek és a futam szervezőinek, a Bahreini Nagydíjról már ismerős Anonymus hackercsoport bejelentette: segít a diákoknak a káosz kialakításában, azzal, hogy június 7 és 10 között leállítja az összes Forma-1-el foglalkozó weboldalt. Amikor a csoport a Bahreini Nagydíj megrendezése ellen volt, sikeresen leállították az FIA és a Forma-1 hivatalos oldalát, de a csoport tavasszal a Vatikán hivatalos oldalát is megtámadta.

 

 

Hegyi Annamária
További csatolt képek


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek