| |
Domenicali: Az egykörös tempónkon kell javítani
2012.05.30, szerda 08:30

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali szerint az elmúlt két futamon nyújtott teljesítményük egyértelműen mutatja, hogy sikerült előrelépniük, de egyben az is egyértelmű, hogy jelenleg a legfontosabb terület az, hogy egy körön is gyorsabbá tegyék az F2012-est, ha komolyan harca akarnak szállni az idei világbajnoki címért.

Az idei szezon rosszul kezdődött a Ferrari számára, Fernando Alonso azonban hihetetlen egyéni teljesítménnyel kompenzálni tudta az F2012-es teljesítményhiányát, így hat futam után 3 pontos előnnyel a Red Bull pilótapárosa, Mark Webber és Sebastian Vettel előtt ő vezeti a világbajnokságot. Alonso és a Ferrari kilátásait pedig az is növeli, hogy a Spanyol Nagydíj óta az is egyértelmű, hogy az F2012-es már saját erőből is képes lehet a győzelemre, ehhez azonban Domenicali szerint nagyon fontos lenne az, hogy az egy körös teljesítmény tekintetében is sikerüljön előre lépniük.

„Ha a pole pozícióért harcolsz, vagy abban is vagy, akkor a futamok a számodra teljesen mások” – nyilatkozta Domenicali. – „Ezért ez egy olyan terület, amire összpontosítanunk kell, hogy a helyes irányba menjenek a dolgok. Az autó tiszta teljesítményének tekintetében nagyon nehéz volt a rajtunk. De még most is olyan helyzetben vagyunk, amivel nem vagyunk elégedettek, fejlődni akarunk, mert más autókat látunk jelenleg a pole pozícióért harcolni, és mi nem tudunk érte küzdeni. Ezért most a csapatnak ez a célja.”

A Ferrari F2012-es a Spanyol és a Monacói Nagydíjakon egyértelműen elérőbb lépett, de Domenicali szerint ez még nem az út vége, ő a következő futamokon újabb előrelépésekre számít. „Úgy érzem, hogy otthon mindenki keményen dolgozik azért, hogy minden futamon hozzátegyünk az autónk teljesítményéhez, és ezt is kell tennünk. Természetesen örülök annak, hogy vezetjük a bajnokságot, de biztosítanunk kell azt, hogy nem veszítünk pontokat. Sok pilóta és csapat harcol ugyanis jelenleg a győzelemért, és ezért mindig köztük kell lennünk.”

Szabó Imre


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek