| |
Csak egy 5. hely a McLaren mérlege
2012.05.27, vasárnap 19:19

A Monacói Nagydíj nem sikerült valami fényesen a McLaren csapat számára, ahol Lewis Hamilton csak az 5. pozíciót szerezte meg, míg Jenson Button kiesett a versenyből.

Lewis Hamilton: „Egy nagyon gyenge rajtom volt, nem tudom, hogy mi történt és egyszerűen szerencsés voltam, hogy elkerültem az első kanyarban történt ütközést. A futam alatt szenvedtem a lassú kanyarokban és állandóan vigyáznom kellett a hátsó abroncsaimra, miközben próbáltam az előttem lévők tempóját tartani, ez nagyon trükkös volt, de nekem az egész futamon ezt kellett csinálnom. A kerékcsere alatt időt veszítettem, így át kellett adnom a helyem Fernando Alonsónak, majd Sebastian Vettel is megelőzött a kerékcseréje után. Ezt követően lehetetlen volt előzni. A mai nem a legjobb eredményem volt, nagyon nem szerettem hátul lenni, de úgy gondolom, hogy én mindent megtettem és mindent kihoztam az autóból. Legalább néhány ponttal távozhatunk, és sok verseny van még előttünk, de határozottan van még munkánk, mert versenyről, versenyre szenvedünk, hogy tartsuk az élen állók tempóját, míg más csapatok komoly tempóra tettek szert. Mi azonban nem engedhetjük, hogy ők elhúzzanak tőlünk, de mi egy fantasztikus csapat vagyunk, így neki gyürkőzve mostantól keményebben dolgozunk majd.”

Jenson Button: „A rajtnál, Kamui Kobayashi majdnem rajtam landolt, mert valaki megdobta. Ezt követően majdnem bent ragadtam a Sainte Dévote kijáratánál, de nagy nehezen átpréseltem magamat. A kerékcserém után Heikki Kovalainen mögött találtam magamat, ezt követően nem is igazán harcoltunk, mert ha az előtted lévő jó helyen megy, akkor lehetetlen megelőzni. Ez nagyon frusztráló volt, mert sokkal gyorsabb voltam, mint az előttem lévő. Végül betettem az autót a 15-ös kanyarban az uszoda kijáratánál, de összeértünk, és én defektet kaptam, ezzel a játéknak vége lett. A mai eredmény a gyenge időmérő edzés teljesítményünknek és a szerencsétlen rajtomnak a következménye. De hát, ha a rajtrács közepéről indulsz, akkor nagyobb eséllyel keveredsz bajba. Ez nem az én napom volt, de remélhetőleg ez is el fog jönni inkább előbb, mint később.”

Martin Whitmarsh, csapatvezető: „Az idei Monacói Nagydíj nem kerül be a McLaren fényes Monte-Carlói fejezetei közzé. Bár Lewis csak négy másodperccel végzett Mark Webber mögött, a mai futam azonban a gumiabroncsok konzerválásának és az előzésre alkalmatlan pálya következménye volt. Mindennek következtében Mark úgy volt képes maga mögött tartani a mezőnyt a futam végén, hogy az első helye nem forgott veszélyben. Lewis azonban 10 fontos pontot szerzett és csak 13 pontra van a bajnokságot vezető pilótától. Jensonnak egy frusztráló délutánja volt, a 12. helyről próbált előre jönni, de a versenye a 71. körben véget ért. A következő állomás Montreal lesz, egy újabb nem szokványos épített pálya, de ott legalább az előzés sokkal kivitelezhetőbb. Jenson ott tavaly fantasztikusan vezetett, és Lewis is remek versenyt nyert ott egy évvel korában, így bár most itt Monacóban nem tudtunk egy újabbat hozzátenni az egyedülálló 15 győzelmes rekordunkhoz, de mindenki biztos lehet benne, hogy két hét múlva azért lépünk majd a pályára, hogy mesterhármast szerezzünk a Vodafone McLaren Mercedes csapatnak a Kanadai Nagydíjon.”

Szabó Imre


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek