| |
Felemás nap a Lotusnál
2012.05.24, csütörtök 17:06

A Lotus csapat mindkét pilótája, így Kimi Räikkönen és Romain Grosjean is új sisak dizájnjal vágott neki a Monacói Nagydíjnak, de ez eddig úgy tűnik, hogy csak a francia pilótának hozott szerencsét, aki az első és a második szabadedzésen is a 2. helyen fejezte be az edzést. Ezzel szemben Raikkönen az első szabadedzésen a szervokormány problémája miatt csak egy installációs kör megtételére volt képes, míg délután a 19. helyen végzett.

Alan Permane, vezető versenymérnök: „Az első szabadedzésen a monacói beállításaink és a Pirelli lágy keverékének a kiértékelésével foglalkoztunk. Kimi csak egy installációs kört teljesített, mert úgy érezte, hogy a szervokormányának a beállítása nem megfelelő. A második szabadedzéseken, mint általában alacsony üzemanyag terhelés mellett futottunk, az időmérő edzésre és a száraz pályán a szuper lágy és a lágy keverékekre összpontosítva, majd a vizes pályán mindkét autónkon kipróbáltuk az intermediate abroncsokat is.”

Kimi Räikkönen: „Jó ismét visszatérni Monacóba még akkor is, ha ma hiányzott némi kilométer. A szervokormány nem volt a kedvemre való, így ezt kicserélték nekem. Ez egy olyan dolog, amit Monacóra meg kell változtatni, de te előre nem tudhatod, hogy az milyen is lesz majd. A második szabadedzésen az autó jónak érződött, de az esőben nagyon csúszott a pálya. Szerettem volna több időt tölteni az autóban, de jól ismerem a monacói pályát és az nem is változott sokat az évek alatt. Majd holnap meglátjuk, hogy mi is lesz a helyzet.”

Romain Grosjean: „Úgy gondolom, hogy az autónk nagyon jól illik a pályához és én imádom Monacót, jó itt lenni és látni a rengeteg rajongót. Az autó délelőtt jónak tűnt, és délután is a helyes irányban haladtunk vele. Sajnos volt egy kis eső délután, így nem tudtuk végrehajtani a teljes programunkat, amit akartunk, de ennek ellenére jó alapunk van, és nem kell nagy döntéseket hoznunk. Majd meglátjuk, hogy holnap milyen is lesz az idő és, hogy mit is tudunk majd elérni. Én azonban úgy gondolom, hogy minden körülmények között jók az esélyeink.”

James Allison, technikai igazgató: „Elégedettek vagyunk a mai teljesítményünkkel, mert azért izgultunk egy kicsit, hogy vajon versenyképesek leszünk e. Csalódáskeltő, hogy ki kellett hagynunk az első szabadedzést Kimivel, mert meg kellett változtatnunk a szervokormányának a beállítását, de ő elég harcedzett ahhoz, hogy szombaton képes legyen felvenni a szükséges tempót. A sebesség pedig, amit Romain mindkét edzésen mutatott nagyon bíztató. Úgy tűnik, hogy az összes monacói fejlesztésünk jól működik, és az E20 nagyon jól muzsikál ezen az egyedülálló pályán.”

Szabó Imre


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek