| |
Felére csökkenhet Hamilton fizetése
2012.05.24, csütörtök 14:54

A pénz, illetve annak hiánya lehet az oka, hogy Lewis Hamilton és a McLaren Mercedes még nem hosszabbította meg az idény végén lejáró szerződést.

A két fél kölcsönösen biztosította egymást, hogy a következő évet is közösen képzelik el, a szerződés aláírását azonban nem sietik el. A Blick úgy tudja azért, mert a McLaren kevesebben szeretne fizetni a 2008-as világbajnoknak, mint eddig, és nem is kevéssel csökkentenék a honoráriumot: az újság szerint a felére, ami azt jelentené, hogy Hamilton 10 millió eurót keresne. Ennek oka állítólag a tavalyi teljesítménye – 2011-ben valóban sok problémája volt a brit pilótának, de az is igaz, hogy az idén a csapat hátráltatja Hamiltont és nem fordítva.

Whitmarsh szerint Hamilton megérdemelné, hogy megnyerje a hétvégi futamot, és Hamilton sem szidja csapatát. Azt állítja nem csalódott. „Ilyen a versenyzés. Könnyen frusztrálttá válok, hiszen akár vezethetném is a világbajnokságot, de nem ez a helyzet. Nem akarok korán beszélni, de valami megváltozott. Az életben jobbnak tűnnek a dolgok, és ez lehetővé teszi számomra, hogy jó munkát végezzek, anélkül, hogy súlyt cipelnék” – jelentette ki Hamilton. A megegyezés még messze, a közös siker azonban már nagyon érik a csapatnál, igyekeznek ezzel foglalkozni a jövő nagy kérdései helyett.

 

 

Hegyi Annamária


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek