| |
Felújítja központját a Toro Rosso
2012.05.19, szombat 16:11

A Toro Rosso csapata az elmúlt években a Minarditól megörökölt, az olaszországi Faenzában található központban dolgozott, most eljött az ideje a teljes felújításnak.

Az újjáépítés több lépcsőben fog történni, és 2013-ra szeretnének végezni vele. A hatalmas terv első részét azonban már az idén nyáron befejezik: egy 7500 négyzetméteres épületről van szó, melyet júliusban szeretnének átadni, és az új autó gyártását mát az új létesítményben szeretnék megkezdeni.

Néhány évvel ezelőtt felmerült a csapat és vele együtt persze a központ eladása, de ez a hatalmas beruházás azt bizonyítja, hogy a csapat tulajdonosa, a Red Bull szeretné megtartani kisebbik csapatát, és azt is támogatja, hogy továbbra is Faenzában legyen a központ. Ebben a városban született a csapat előző tulajdonosa, Giancarlo Minardi is, annak idején azért épült itt csapata központja.

A csapat jelenlegi főnöke, Franz Tost sokat vár a fejlesztéstől, szerinte teljesítménynövelő hatása is lesz, és a létszámon is tudnak emelni, jelenleg ugyanis kevesebben dolgoznak, mint 300-an. „Kellenek még egy páran, nem túl sokan. Szükség van néhány emberre az aerodinamikai részlegen, és néhány tervezőre, de a mag már megvan. Amennyiben valamely terület gyengébbnek tűnik, oda felveszünk majd néhány embert, de ez nincs tervben.”

Hegyi Annamária
További csatolt képek


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek