| |
Sauber: Erős versenyünk lehet
2012.05.18, péntek 19:20

A motivált és izgatott Sauber F1 Team az év legrangosabb versenyére készül. A Sauber-FErrari C31 teljesítménye tovább javult, miután a legújabb fejlesztési csomag bevezetésre került és most kiderül, hogyan működnek ezek a fejlesztések a monacói szűk utcai pályán. Kamui Kobayashi 2011-ben nagyszerű versenyt futott a hercegségben, Sergio Perez már alig várja, hogy első Formula-1-es versenyét futhassa Monte Carlóban május 27-én.

Kamui Kobayashi:
"Jó emlékeim vannak Monacóról. Tavaly ötödik lettem itt, amely nagyszerű volt. Monaco nagyon különleges pálya a pilóták számára. Autónk erős a legtöbb pályán. Most érdekes lesz látni, mennyire versenyképes az utcai pályán, de bízom benne, itt is erősek leszünk Monacóban sok minden megtörténhet, ezért fontos, hogy a problémáktól távol maradjunk és célba érjünk. Ha ez sikerül, akkor biztos vagyok benne, a pontokért harcolhatunk."

Sergio Perez:
"Ez a verseny a legkülönlegesebb számomra. Egész életemben arra vártam, hogy Monacóban Formula-1-es versenyen indulhassak és természetesen a tavaly történtek után még jobban várom. Úgy gondolom, ezen a pályán a pilóta képessége sokkal jobban kijön, mint a többi helyszínen. Csapatként jó formában vagyunk és már alig várom, hogy erre a lendületre építhessek Monacóban. Azt hiszem, autónk jl teljesít a különleges utcai pályán. Természetesen visszaemlékszem a tavalyi időmérő edzés harmadik etapjában elszenvedett balesetemre. Számomra vízválasztó volt pályafutásomban. Van egy időszak a baleset előtt és után. Sokat tanultam ebből és azt hiszem, erősebb lettem. Szeretném megmutatni, mire vagyok képes Monte Carlóban."

Matt Morris, főtervező:
"A monacói pálya talán az egyik, ahol a pilóta legjobban befolyásolhatja a versenyt teljesítményével. Tavaly mindkét pilótánk versenyképes volt - Sergio a harmadik etapban elszenvedett balesetéig, Kamui a versenyen elért ötödik helyezésével. A fő kihívást az autó beállítása jelenti, a mechanikai tapadás optimalizálása. Bízom benne, sikerült ezt megfelelően kezelni. A fejlesztési csomag, melyet először Barcelonában használtunk, Monacóban ismét bevetésre kerül, így továbbra és élvezhetjük a teljesítménybeli előnyt. A Pirelli a lágy és a szuperlágy keverékeket szállítja. Ez az első alkalom az idei évben, hogy versenyhétvégén használhatjuk a szuperlágy keveréket. Barcelonában, a téli tesztek során rövid ideig már használhattuk ezt a keveréket, ám ezen a pályán nem lehetett jól használni ezt az abroncsot, de nem hiszem, hogy problémát jelentene majd a gumikezelés. A pályát néhány területen újraaszfaltozták, például az alagút utáni féktávnál, így eltűnt ott a hupli. Erre a pilótáknak készülniük kell, de ez könnyebbséget jelent. A C31 tervezésénél figyelembe vettük, hogy javulni kell a kerékvetők használatában, így a tavalyi évhez képest most ebben erősebbek lehetünk. Az idei évben eddig versenyképesek voltunk és bízom benne, Monacóban is nagyon erősek leszünk."
f1hungary.fw.hu


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek