| |
Raikkönen: A gumiknak nincs nagyobb szerepe, mint a múltban
2012.05.18, péntek 09:30

A 2007-es világbajnok, Kimi Raikkönen szerint a Pirelli abroncsainak nincs nagyobb hatása a versenyekre, mint amilyen mértékben a múltban is meghatározták az abroncsok a futamok végkimenetelét, sőt szerinte a tankolás betiltásának például sokkal komolyabb következményei voltak.

Sokak szerint a Pirelli idei kiismerhetetlen és gyorsan kopó abroncsai túlzott mértékben is befolyásolják a versenyeket, amit a szoros és változatos eredmények is mutatnak. Raikkönen szerint azonban nem szabad túlzásokba esni, mert annak idején legalább ilyen, ha nem nagyobb mértékben meghatározták a versenyzést a tankolás miatti stratégiák, illetve majd azok betiltása

„Én nem gondolom, hogy a Pirelli miatt megváltozott volna a Formula-1 természete” – nyilatkozta Raikkönen a fin Turun Sanomat-nak. – „Nagyon sok üzemanyagot cipelünk, és szerintem nem lenne annyi probléma ezekkel az abroncsokkal, ha csak 50 vagy 60 kilogrammnyi üzemanyagunk lenne a startnál. Korábban 20 körönként szokás volt kiállni a bokszba, amikor kevesebb üzemanyagunk volt. Szerintem a Micheline-ekkel és a Bridgestone-okkal is hasonló problémáink lettek volna, ha ugyannyi üzemanyagot cipeltünk volna, mint ma. Ezek a Pirelli abroncsok jók az időmérő edzésre, jó a tapadásuk, mindent egybevéve jó abroncsok.”

Szabó Imre


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek