| |
Monacóban meglehet a hatodik győztes is?
2012.05.18, péntek 06:30

Az egykori finn Formula-1-es pilóta, Mika Salo szerint minden esély megvan rá, hogy a Monacói Nagydíjon megtörténjen a rekorddöntés, és a szezon hatodik futamán meglegyen a 6. győztes pilóta is.

„Úgy gondolom, hogy Kimi Raikkönen lehet a 6. győztes a szezon 6. futamán” – nyilatkozta Salo a finn MTV3 csatornának.

Azt azonban Salo is elismeri, hogy jósolni lehetetlen, hiszen már a Spanyol Nagydíj előtt is sokan azt gondolták, hogy a Lotus E20-as autója lehet az az autó, akit a győzelemért le kell majd győzni Barcelonában, és bár nem mentek rosszul a Lotusok,  a Ferrari és a Williams végül erősebbnek bizonyult Spanyolországban. „A nagy meglepetés az volt, hogy Kimi nem nyert” – nyilatkozta Salo.

És bizony a Lotus csapat francia pilótája, Romain Grosjean is megerősítette, hogy egy kicsit többre számítottak a Spanyol Nagydíjon a 3. és a 4. helynél. „De az jó, hogy egy kicsit csalódottak vagyunk a 3. és a 4. hely miatt” – nyilatkozta Grosjean a francia RMC Sportnak. – „És ez egyben azt is mutatja, hogy meg vagyunk győződve arról, hogy képesek vagyunk a győzelemre.”

Közben a bajnoki cím védője, Sebastian Vettel lassan rezignáltan veszi tudomásul, hogy bizony az idei szezon annyira kiszámíthatatlan és változatos, hogy szinte bármi megtörténhet. „Lehet, hogy azt látjuk majd, hogy a HRT, vagy a Marussia lesz a pole-ban Monacóban” – nyilatkozta Vettel.

Vettel csapattársa Mark Webber pedig úgy tűnik, beáll Michel Schumacher mögé, hiszen a legutóbbi Spanyol Nagydíj tanulságait levonva az ausztrál pilóta már azon kezdett el merengeni, hogy Pirelli abroncsai által teremtett ilyen mértékű kiszámíthatatlanság már nem biztos, hogy jót tesz a sportnak. „Én nem tudom, hogy vajon a rajongók ilyen sok különböző győztes után nem lesznek-e egyszer rosszul” – nyilatkozta Webber a Fox Sportnak. – „Az jó, ha sok győztes van, de mi igazi rivalizálást is szeretnénk.”

Szabó Imre


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek