| |
Vettel: Senna volt a hibás
2012.05.16, szerda 14:00

Sebastian Vettel szerint a Spanyol Nagydíjon történt ütközésért nem az egykori példaképe Michael Schumacher, hanem a Williams csapat brazil pilótája, Bruno Senna volt a felelős.

A Spanyol Nagydíjon a Sennát felöklelő Schumachert a versenybírák egy öt rajthelyes büntetéssel jutalmazták a Monacói Nagydíjra. Bár a beleset Vettelnek is sokba került, ennek ellenére a bajnoki cím védője Sennát és nem Schumachert hibáztatja a történtekért.

„Számunkra Michael manővere sokba került” – nyilatkozta a Red Bull csapat vezetője, Christian Horner az osztrák Servus TV-nek. Horner szerint pedig nem csak a lassítás elmulasztása miatt kiszabott bokszutca áthajtásos büntetés, de a törmelékek miatt Vettel első szárnyának a sérülése is sokba került nekik.

Vettel szerint erről azonban Senna tehet. „Ilyen helyzetekben nincs sok időd” – nyilatkozta. – „És nagyon nagy volt a sebességkülönbség a két autó között az egyenesben. Úgy gondolom, hogy ezt egyszerű bekategorizálni a klasszikus versenybalesetek közé. Sajnos itt is ez történt. Utána sok mindent mondhatsz, de a tánchoz mindig két ember kell.”

Szabó Imre


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek