| |
Gillan: Még tart a károk felmérése
2012.05.16, szerda 06:19

Pastor Maldonado vasárnap megnyerte a Spanyol Nagydíjat, a Williams F1 114. futamgyőzelmét aratva a Formula-1-ben. A venezuelai pilóta 3.1 másodperccel előzte meg a ferraris Fernando Alonsót. A csapat műveleti főigazgatója, Mark Gillan összegzi a hétvégét.

Mark, mennyire elégedett Pastor Maldonado Spanyol Nagydíjon aratott győzelmével?
Ez egy komoly eredmény a Williams számára és természetesen hihetetlenül kielégítő, különösen a 2011-es szezon után. Azonban ez az üzlet a folyamatos fejlődésről szól és fontos, hogy folyamatosan jól teljesítsünk.

Hogyan írná le Pastor időmérő edzésen és a versenyen nyújtott egyéni teljesítményét?
Egyszerűen pompás - mesteri a rajttól a célig. Egész hétvégén erős volt, megnyerte a versenyt a pole pozícióból indulva, annak ellenére, hogy Alonso kemény kihívást jelentett. Nem is lehetne többet kérni egy pilótától.

A versenyhétvégére készülve bízott benne, hogy az FW34 futamgyőztes csomag?
Bíztunk benne, hogy az FW34 egy javított csomag, de természetesen soha nem lehet tudni, a többi csapat milyen fejlesztésekkel készül az európai fejlesztési csomaggal.

Pastor 25 kört teljesített az utolsó szett abronccsal. Mennyire volt kritikus a verseny során a gumikopás?
A gumikopás kezelése a verseny kulcsa, így a hosszú utolsó etap kiszámított stratégiai döntés volt, de a pénteki adatokra támaszkodva bíztunk benne, lehetőség van ilyen hosszú etapot teljesíteni.

Bruno Senna szenvedett Pastorral szemben. Voltak műszaki problémák?
Nem, semmi műszaki probléma nem volt az autóval.

A verseny után tűz ütött ki a Williams F1 garázsában. Először is, mindenki jól van? Másodszor, tudja, mi okozta a tüzet? Harmadszor, milyen károk keletkeztek?
Szeretném újra megköszönni mindenkinek, aki segített a Williams csapatnak vasárnap a tűz megfékezésében. Több személyt a pálya orvosi központjába kellett szállítani, leginkább füstmérgezés miatt. Egy csapattagunk kórházban maradt, mert égési sérüléseket szerzett, de állapota stabil és jó hangulatban van, ma visszatért Angliába, további orvosi ellátásra.
A tűz okainak vizsgálata még tart és együttműködünk a helyi hatóságokkal, valamint az FIA-val. A károk felmérése még tart és addig nem derül ki minden, amíg mindkét autó és a felszerelések vissza nem érkeznek a gyárba. Az egyértelmű, hogy garázsunk IT felszerelése és az infrastruktúra nagyon megsérült.

Monaco következik. A Williams F1-nek lehetősége lesz első győzelmét aratnia 2003 után a Hercegségben?
A győzelemmel a hátunk mögött Monacóba nagy reményekkel érkezünk, de óriási munkára van szükség, hogy a futam előtt a tűzeset okozta károkat kijavítsuk.
f1hungary.fw.hu


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek