| |
Williams: Nem egy cigaretta okozta a tüzet
2012.05.15, kedd 16:30

Két nappal a győztes Spanyol Nagydíj után a Williams küzd azért, hogy a Monacói Nagydíjra szükséges felszerelést összerakja, miután a csapat barcelonai garázsában tűz ütött ki - a pletykák szerint egy cigaretta okozta a tüzet.

Néhány órával azt követően, hogy Pastor Maldonado a brit csapattal győzelmet aratott, óriási tűz ütött ki a boxban, a Williams egyik dolgozóját még égési sérülésekkel mindig Barcelonában ápolják.

"Családjával folyamatosan kommunikál és jó hangulatban van" - közölte Sir Frank Williams.

Az oxfordshire-i csapat mindent megtesz azért, hogy Monacóra a szükséges felszereléseket meg tudja szerezni, miután sok műszer a tűz martalékává vált.

Szerencsére azonban Bruno Senna autója úgy tűnik, túlélte a tüzet, a finn MTV3 jelentése szerint az első vizsgálatok azt mutatják, javíthatatlan sérülések nem keletkeztek a karosszérián.

Maldonado győztes autója a tűz idején a parc fermében volt.

"Sok kár ért minket és elveszítettük a felszerelésünk nagy részét, így az IT-s eszközöket is" - közölte a műveleti főmérnök, Mark Gillan. "A következő néhány napban megtudjuk, honnan tudunk utánpótlást szerezni. Mindenre szükségünk van, hogy megfelelően tudjunk dolgozni Monacóban, de talán hiányozni fog néhány extra, mert nyilvánvalóan nem tudunk minden eszközből tartalékokat szállítani."

A hírek szerint több rivális is felajánlotta segítségét Frank Williams csapatának. A McLaren szóvivője megerősítette, hogy a grove-i csapatot kisegítik, ha szükség van rá.

A német Bild arról számolt be, hogy a Williams kára több millióra rúg.

A csapatmenedzser, Dickie Stanford szerint a tűz nem azért keletkezett, mert egy cigaretta túl közel volt Senna autójának tankjához, amikor azt kiürítették.

"Nem tudjuk az okokat, de soha nem engedélyezzük a boxokban a dohányzást" - ismerte be.

A Williams és az FIA tovább folytatja a vizsgálódást.
f1hungary.fw.hu


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek