| |
Button kipróbálhatja a DTM-et
2012.05.16, szerda 09:00

A McLaren csapat 2009-es világbajnoka, Jenson Button a DTM angliai állomásán Brands Hatch-ben pályára léphet majd a Mercedes kétüléses DTM versenyautójával.

Jenson Buttont a DTM bajnoka, az idei bajnokságot is vezető és a McLaren csapatnál tesztpilótai feladatokat ellátó Gary Paffett látja majd el instrukciókkal, míg Button a hírek szerint a Mercedes mindkét üléséből megismerkedhet majd az angol pályával.

„Brands Hatch az egyik olyan pálya, ahol megmutathattam az oroszlánkörmeimet a junior kategóriákban, és nagyon sok szép emléket őrzök arról a helyről, a Formula-Ford, a Formula-Ford Festival és a Formula-3-as versenyekről” – nyilatkozta Button. – „Ez az egyik legnagyszerűbb pálya a világon, és nagyon értékes helyet foglal el a motorsportok történelmében. Gary arra is lelhetőséget ad nekem, hogy vezethessem a DTM verseny taxit, és egyben ez lesz az első alkalom 1999 óta, hogy Brands Hatch-ben vezethetek. Úgy gondolom, hogy a DTM futam nagyszerű hétvége lesz, ez egy fantasztikus sorozat, kitűnő és szoros futamokkal a világ legjobbak között lévő pilótáival. Számomra ez egy fantasztikus személyes tapasztalat és egyben lehetőség arra, hogy közel kerüljek az angol rajongókhoz.”

Szabó Imre


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek