| |
Nem meglepetés a Williams visszatérése
2012.05.16, szerda 08:00

A Williams csapat egykori pilótája, David Coulthard szerint semmi meglepetés sincs abban, hogy az egykor szebb napokat is látott Williams istálló 8 év után ismét győzni tudott az F1-ben.

A Williams istálló legutóbb 2004-ben, még Juan Pablo Montoya révén szerzett futamgyőzelmet az F1-ben, a tavaly csak a bajnokság 9. helyén végző és már sokak által temetett angol csapat azonban mindenki megdöbbenésére a Spanyol Nagydíjon, Pastor Maldonadónak köszönhetően könnyed győzelmet aratott. Coulthard szerint ez nem meglepő, ő mindig biztos volt benne, hogy a Frank Williams által vezetett csapat képes lesz visszatérni az élmezőnybe.

„Szeretem Franket és nem csak gonosz humoráért és a miatt, hogy ő adta meg nekem a lehetőséget az F1-re, de leginkább azért kedvelem, ahogyan a dolgait intézi, és olthatatlan, F1-iránti szenvedélye miatt. Már több mint egy negyedévszázada ül tolószékben, de a lelkesedése és a győzniakarása továbbra is töretlen” – írta Coulthard a The Telegraph-ban megjelent cikkében. – „Frank versenyző alkat, a sport egyik legbecsesebb figurája. Az ő története ma már legendás, attól fogva, ahogyan egy telefonfülkében kezdte el futtatni a cégét, majd ahogy Patrick Headdel megalapította a Williams F1-et, ami többszörös világbajnok lett, vagy ahogyan visszatért a szörnyű balesetét követően. A versenyzés a génjeiben van, és ez az, amiért egyáltalán nem meglepő, hogy a Williams csapat visszatért a dobogó tetejére.”

Coulthard szerint a vasárnapi tűz nem tett jót a csapatnak, de a Williams istálló képes az ilyen nagy veszteségek feldolgozására. „Pont, ahogyan 1994-ben, Ayrton Senna imolai tragédiája után tették.”

A Williams csapatnak Pastor Maldonado győzelmének köszönhetően már 114 futamgyőzelme van az F1-ben, a 9 konstruktőri bajnoki címüknél pedig csak a Ferrari (16) szerzett eddig többet.

Szabó Imre


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek