| |
Egyetlen pontnak örülhetett a Force India
2012.05.13, vasárnap 19:41

Az ígéretes mugellói tesztet követően a Force India Nico Hülkenberg révén egyetlen egy ponttal távozhatott a Spanyol Nagydíjról, míg a csapat másik pilótája, Paul Di Resta a 14. helyen ért célba.

Nico Hülkenberg: „Rengeteg kemény munka áll a mai futamunk mögött, így jó, hogy legalább egy ponttal meg tudtuk ez jutalmazni. Fizikailag egy nagyon nehéz futam volt, és egyetlen egy olyan pillanata sem volt, amikor pihenhettem volna, mert Mark Webber a futam második részében végig betöltötte a visszapillantó tükrömet. Hatalmas csata volt, hatalmas nyomás, de szerencsére képes voltam magam mögött tartani őt, ami nem volt könnyű a DRS miatt a célegyenesben. Figyelembe véve, hogy honnan indultam, de mégis pontot szereztem ebből a futamból nem is hozhattunk volna ki többet. A csapat tökéletes munkát végzett a kerékcseréknél és a stratégiánál, így elégedett vagyok azzal, amit ma elértünk.”

Paul Di Resta: „Csalódott voltam, hogy nem tudtam pontot szerezni, mert a futamom ígéretesen kezdődött. De ahogy a dolgok kezdtek kibontakozni pozíciókat veszítettem, ezért úgy vélem, hogy ki kell majd vizsgálnunk, hogy a kemény keveréken miért is nem felet meg a teljesítményem a várakozásoknak, és miért veszítettünk időt. A futam második felében így a Toro Rossókkal csatáztam, de ők a lágy keveréken voltak, míg én a keményen, így lehetetlen volt magam mögött tartanom őket. Úgy gondolom, hogy ez csak egy futam, ami most valamilyen okból nem működött nekem, de most ezt gyorsan elfeledem és erősebben fogok visszatérni Monacóban.”

Robert Fernley, helyettes csapatvezető: „Egy újabb nehéz és küzdelmes nagydíj, így mi elégedettek vagyunk, hogy legalább Nicóval elcsíptünk egy pontot. Ez egy keserves munkával megszerzett pont, amit optimális stratégiával, briliáns vezetéssel, különösen Nicónak köszönhetünk, aki Mark Webbert tartotta fel az utolsó etapban. Paul nem volt messze, de nehezen maradhatott a Toro Rossók előtt, mert az ő versenytempójuk hasonló, így végül a 14. helyen végzett. Visszatekintve a versenyhétvégére ismét azt láttuk, hogy az egész mezőny hihetetlenül versenyképes, és nekünk ezért keményebben kell dolgoznunk, hogy optimalizáljuk a fejlesztéseinket az autón. Mi tudjuk, hogy nagyobb tempó van bennünk, és reméljük, hogy ezt a következő futamokon bizonyítani is tudjuk majd.”

Szabó Imre


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek