| |
Egy 5. hely a Sauber mérlege
2012.05.13, vasárnap 18:03

A Spanyol Nagydíjon Kamui Kobayashinak köszönhetően egy 5. helyet szerzett a Sauber istálló, az előkelőbb rajtpozícióból induló Sergio Pereznek azonban nem volt szerencséje a barcelonai pályán, ahol az első körben defektet kapó Perez a 38. körben a kerékcseréjét követően sebességváltó probléma miatt kicsúszott a pályáról.

Kamui Kobayashi: „A csapat igazán nagyszerű munkát végzett és az autónk is nagyon jól működött. A versenytempónk sokat fejlődött az előző futamhoz képest. Teljes mértékben hiszek benne, hogy a dobogón is végezhettem volna ma, ha nem lettem volna olyan balszerencsés az időmérő edzésen tegnap. De ha a 9. helyről indulsz és az 5. helyen érsz célba, akkor elégedettnek kell lenned, bár az autóban nagyobb teljesítmény volt. Forgalomban voltam azonban és nem volt könnyű előzni, és ebben a DRS sem segített, mert nem tudtam elég közel kerülni, ezért a kanyarokban kellett kockázatot vállalnom. Az utolsó etapban elégé leharcoltam az abroncsaimat, és az ellenfeleim is nagyon közel voltak. De ha a csoportod élére akarsz kerülni, akkor egész hétvégén mindent tökéletesen kell csinálnod. És pontosan ez az, amit Pastor Maldonado ma megtett. Legutóbb Monacóban végeztem az 5. helyen, így már igazán alig várom, hogy visszatérhessek a hercegségbe.”

Sergio Perez: „Nagyon szerencsétlen voltam a rajtnál. Az egyes kanyarban próbáltam megelőzni Romain Grosjeant, de ő hozzámért, nekem pedig egy kör után ki kellett mennem a bokszba. A mezőny végéről pedig már nem tudtunk visszatérni. Később pedig ki is kellett állnom, mert problémám akadt a sebességváltóval. De ez már a múlt, én pedig már a következő futamra összpontosítok. Monaco egy nagyon különleges nagydíj a számomra.”

Peter Sauber, csapatvezető: „Először is a csapatom nevében szeretnék gratulálni Pastor Maldonadónak a fantasztikus versenyéért és a győzelméért. Felemás érzéseim vannak, mert Sergio nem tudta kihasználni a remek rajtpozícióját, miközben Kamui fantasztikus versenyt futott. Ő sok időt veszített a forgalomban, de nagyszerű manőverekkel tudta megelőzni Jenson Buttont és Nico Rosberget, így nagyon fontos pontokat szerzett. De ez a futam azt is megmutatta, hogy az új csomagunk még egy olyan nehéz pályán is, mint ez a tervek szerint működik. Ez pedig optimistává tesz bennünket a következő futamra. Ezt az eredményt szeretném megköszönni az egész csapatnak és a gyárban dolgozó embereinknek is.”

Giampaolo Dall Ara, vezető versenymérnök: „Sergio már az első körben elvesztette a versenyt a baleset miatt, amiért ki kellett jönnie a bokszba. Ezt követően két kerékcserés stratégiát próbáltunk alkalmazni, de végül a sebességváltó hibája miatt kiesett a versenyből, amit még analizálnunk kell. Kamui három kerékcserés stratégián volt, Jenson Button azonban feltartott bennünket, így hamarabb kihoztuk őt a bokszba az első kerékcserére, de a bal első kerék miatt időt veszítettünk. És ez a harmadik kerékcserénél is megismétlődött. Kamui utolsó etapja nagyon hosszú volt, de remekül használta az abroncsait, és végül meg tudta előzni Jenson Buttont és Nico Rosberget. Ő igazán kivételes versenyt futott.”

Szabó Imre


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek