| |
Button nem tudja, hová tűnt a pénteki tempója
2012.05.13, vasárnap 01:10

A barcelonai szombat nem Jenson Button napja volt. Túlkormányzottság, alulkormányzottság, ami tönkretette az időmérőjét és Button legjobb ideje is csak a 11. helyre volt elég.

Bár Lewis Hamilton bünetetésével a 10. helyre ugrott elő, a brit versenyző még mindig keresi, hová tűnt a sebessége, amit annyira élvezett pénteken...

Jenson, mi történt?
Jenson Button: Tényleg nem tudom, mert tegnap az autó fantasztikus volt, ma pedig egyensúlyával küzdöttem. A lágy gumikon mi voltunk a leggyorsabbak és szerintem bekerülhettünk volna a Q3-ba. Az autó ma nagyon más volt, bár nem változtattunk rajta sokat. A teljes időmérő edzés alatt túlkormányzottsággal küzdöttem, aztán amikor az utolsó futásom alkalmával még többet adtunk az első szárnyra, a végén ott kötöttünk ki, hogy alulkormányzott lett az autó. És nem igazán segít rajtam, hogy megspóroltam egy szett lágy abroncsot a futamra.

Mit vársz a versenytől?
JB: Ha kitalálnánk, mi volt a probléma, ami a rossz egyensúlyt okozta az autómon ma a lágy abroncsokkal, sokkal boldogabb lennék, mert tegnap még gyorsak voltunk vele. Minden bizonnyal nehéz verseny lesz, de szerencsére egyedül Mark Webbernek van még egy szett új abroncsa körülöttem.

Mit tudtok változtatni az autón mostantól a versenyig?
JB: Nem túl sokat tehetünk, mert biztosan nem változik sem a motor, sem a váltó, ami megváltoztatná a hátsó rész viselkedését. És a beállítások tekintetében sem volt a pénteki szabadedzések óta nagy változás, amiért egy kicsit csodálkozok a mostani helyzeten. A túlkormányzottság olyasvalami, ami egyáltalán nem illik hozzám. Az biztos, hogy ma alaposan szemügyre vesszük a mai adatokat és megnézzük, van-e valami, ami egyértelműen okozta az autó egyensúlyának ma tapasztalt különbségét.

Malik Erika - Formula.hu


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek