| |
A vártnál is jobb eredmény a Saubernél
2012.05.12, szombat 16:31

A mai volt a második időmérő edzés, amikor mindkét Sauberes pilótának sikerült bejutnia az első tízbe. Míg Sergio Perez élete legjobb rajthelyét szerezte meg, addig Kamui Kobayashi csak a pálya széléről figyelhette a Q3-at, egy hidraulikai probléma miatt kényszerült kiállni.

Sergio Perez: „Miután a szabadedzések nem mentek könnyen számomra, az időmérőn nagyon jó volt az autó. Azt hiszem ez, az az eredmény, amit reméltem, vagy talán még jobb is annál. A verseny annyira szoros, hogy egy tizedmásodperc is nagy különbségnek számít, és mindig úgy érzem, lehetnék még gyorsabb. Ebben a tekintetben kicsit bosszantó, hogy hatodik lettem, mert közel voltak a jobb helyek is. Úgy gondolom, erős versenyteljesítményt kell nyújtanunk. Sokat számít majd a gumikopás holnap, ami itt elég magas. Szeretnék holnap tökéletes versenyt és megszerezni az összes lehetséges pontot, vagy kellemes meglepetést okozni.”

Kamui Kobayashi: „Nagyon jól teljesítettünk az időmérőn, és éreztem, hogy még nem hoztam ki a maximumot a kocsiból. A Q1-ben volt egy kis forgalom, és a Q2-ben elért legjobb időmön is lehetett volna még javítani. Azt hiszem harcolhattam volna az első öt hely valamelyikéért, erre számítottam, de sajnos a Q2 végén szóltak rádión, hogy álljak félre, mert hidraulikus probléma van az autómmal. Ennek ellenére a csapat nagyszerű munkát végzett, hogy mindketten bekerültünk a Q3-ba, és nagyon pozitívan várom a holnapi versenyt.”

Monisha Kaltenborn, vezérigazgató: „Nagyon elégedettek vagyunk ezzel az eredménnyel. A mugellói teszt után, ami nagyon biztató volt, reméltünk, hogy képesek leszünk mindkét autóval bekerülni a Q3-ba, és ez sikerült is. A hatodik hely nagyszerű teljesítmény Sergiótól, és elnézést kérünk Kamuitól, hogy egy hidraulikus hiba miatt ki kellett állnia a Q2 után, de optimista vagyok a versenyt illetően.”

Giampaolo Dall’Ara, pályamérnök: „Nagyon elégedettek vagyunk az időmérő edzés eredményével. műszaki szempontból rendkívül pozitív volt a mugellói teszt, és ez most megerősítést nyert ezen a pályán. Mindkét pilóta nagyon jó munkát végzett, gyorsan és következetesen vezettek. Kár, hogy Kamui autójával gond volt. Úgy döntöttünk, azonnal félreállítjuk, hogy ne keletkezzen több kár a kocsiban. Most jön a legfontosabb rész, biztos vagyok benne, hogy nagyon jó eredményt tudunk elérni a versenyen.”

Hegyi Annamária


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek