| |
Pirelli: Nem módosítunk, csak mert Schumacher kritizál
2012.05.12, szombat 08:05

Michael Schumacher legutóbbi kritikája ellenére sem fog a Pirelli a Forma-1 számára gyártott abroncsainak előállításán változtatni.

Schumacher már kétszer panaszkodott a Pirellik nagy fokú kopására, a múlt héten azt mondta, hogy olyan, mintha nyers tojásokon vezetne. Pénéteken szó volt az ügyről a Circuit de Catalunyán is, a Pirelli motorsport igazgatója, Paul Hembery azt mondta, hogy nem terveznek semmifajta változtatást az abroncsokon. Az egyetlen út a megközelítés módosításához az lenne, ha a csapatok kérnék ezt, mert elveszítenék a rajongók érdeklődésüket a sport iránt emiatt.

"Nem adunk egy vagy két egyéni véleményre. Ha mind a 12 csapat le fog ülni és kéri a változtatást, majd akkor, de ez nem fog megtörténni" mondta Hembery. "Az elmúlt néhány versenyen volt egy bizonyos megjegyzés, de a tavalyi szezon végén nem volt ember, aki odajött volna hozzánk és azt mondta, hogy elégedetlen velünk."

"Teljesen megértjük Michael szempontjából, amit látni akar, de ha a ranjongók végső soron azt akarják, akkor azt hiszem a csapatokat és minket talán jobban érdekel, mit mondanak a rajongók. Akkor is a nézettség számít. Nem mehetünk fórumokra, mert sajnos a túlnyomó többséget kicsit félretájékoztatták. Kicsit jobb tájékoztatásra van szükségük. Néhány ember úgy gondolja, hogy mindent feladunk és ezeket a dolgokat megtesszük, de nem."

Hembery elmondta, hogy az lenne az alternatíva, ha a jelenlegi abroncsok nem kopnának, mégis profi versenyt lehetne velük futni.

"Megtesszük, amit a sport kíván. Ha azt szeretnék, hogy az abroncs az egész futamon kitartson kopás nélkül, megcsináljuk. Ha olyat akarnak, mint ami most van, megcsináljuk, ha a kettő között akarnak valamit, azt is, de ne akarjanak öt percenként mást."

"A csapatok sok pénzt és energiát ölnek bele, hogy a legjobbat hozzák ki csomagjaikból és tudni akarják, miért és min dolgoznak most. Ha gondolsz egyet és ellenkező irányba mész, mindent kidobhatsz az ablakon, amit persze nem akarsz."

Hembery szerint nem zavarja Schumacher véleménye, de az kicsit igen, hogy a Mercedes főnöke, Ross Brawn volt az, aki leginkább azt akarta, hogy az abroncsok kihívást jelentsenek.

"Tényleg semmit nem érzek ezzel kapcsolatban" válaszolta, amikor Schumacher álláspontjáról való reakciójával kapcsolatban kérdezék. "Megértjük, hogy ő egy nagy bajnok és minden joga megvan, hogy elmondja érzéseit és véleményét, de ez egy vélemény és meg kell próbálnunk számításba venni, amit kaptunk. Nem mondták, hogy gyártsunk egész futamra való kopás nélküli abroncsokat. A csapatfőnöke azt mondta, hogy ismételjük meg a 2010-es kanadai versenyt.

Hembery szerint a Pirelli valójában meglepődött a kritika miatt, amivel tavaly Indiában és most szemben találta magát.

"Sokkolt minket, mióta visszatértünk a Forma-1-be, nem most volt, valójában India után, ahol drámaian negatív volt a nyilvánosság szemében a reakció" mondta. "Nem kapunk sok visszajelzést, de erősen kritizálnak amiatt, hogy miért vagyunk most ilyen konzervatívak. Tényleg elgondolkodtatnak."

Malik Erika - Formula.hu


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek