| |
Helyszíni jelentés: Tequila, szaké és bűvészkedő Alonso
2012.05.12, szombat 07:40

A péntek még mindig a nyugisabb, lazább napok közé tartozik egy-egy Forma-1-es hétvégén, a Spanyol Nagydíjon azonban már a nyitóedzések után is sajgó-zúgó fejjel térhetett pihenőre a paddock népes forgataga.

Kétszer kilencven perc erejéig már a főszereplők is megmutatták magukat a Circuit de Catalunya aszfaltcsíkján. Valószínűleg minden érdeklődőhöz és rajongóhoz eljutott a hír Button elsőségéről, a brit azonban korántsem volt feldobva: a keményebb keverékű Pirelliken tapasztalt gondok szemlátomást nem hagyták nyugodni.

Bár árulkodó lehet az is, hogy Sebastian Vettel a Red Bullal kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva mindkét gyakorlást a 2. pozícióban zárta, a sajtószobában egyértelmű jóslat: a tollforgatók – függetlenül attól, hogy mely országból érkeztek Katalóniába – újabb Lotus-remeklést várnak, amire a jelek szerint meg is van az esély. A rekkenő hőség kedvez a fekete-arany autóknak, amelyek délután az 5-6. helyre léptek elő, így nem csoda, hogy a nap folyamán keveset mutatkozó Räikkönen magabiztos és bevallottan jó eredményre számít.

Nagy kérdés, mire jut a Ferrari: Alonso a délelőtti meglepetés-elsőség után délután eltűnt a süllyesztőben és csak 14. lett, így nem sok csodálkoznivaló van azon, hogy elmondása szerint az átszabott F2012-es egyelőre nem az igazi. Ettől függetlenül nevetni, mókázni még van kedve a spanyolnak és a maranellói legénységnek, aminek az esti Santander-sajtóvacsorán a meghívott újságírók zöme is meggyőződhetett: a kétszeres világbajnok és csapattársa, Felipe Massa egy híres spanyol bűvész-szórakoztatóval parádéztak a színpadon, s bár eleinte láthatóan nehezükre esett részt venni a produkcióban, végül egészen belejöttek és abbahagyni is alig akarták a mutatványokat.

Noha a Santander a Ferrari kiemelt szövetségese, a Sauber és a Red Bull gondoskodott arról, hogy az újságírók biztosan jó hangulatban érkezzenek a spanyol pénzintézet rendezvényére. Aki képes volt estig elviselni azt, hogy a klímaberendezés meghibásodása miatt Sepang-jellegű forróság uralkodott a média centerben, azok előbb a Sauber tequila-partiján, majd a Red Bull szusi-szaké estjén vértezhették fel magukat némi jókedvvel…

Folytatás szombaton, jön az időmérő edzés, amely szintén szóba került Barcelonában az utóbbi két nap folyamán. Mint azt lapunknak több versenyző is hangsúlyozta: pole pozícióból rajtolni továbbra is szenzációs dolog, ám a fordulatos futamoknak köszönhetően a kvalifikáció mostanára jelentősen veszített az értékéből.

Helyszíni jelentés előző anyaga...

Twitter.com/mesandor

Mészáros Sándor - Formula.hu


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek