| |
A Chelsea-Sauber egyezség mindkét csapatnak kifizetődő
2012.05.12, szombat 01:00

A Chelsea szerint a Sauberrel kötött megállapodás mindkét csapatnak új rajongókat fog hozni, bár a múltban a hasonló próbálkozások kudarcot vallottak.

Mivel a Formula Superleague nem vonzott annyi futball szurkolót az autóversenyzéshez, mint amennyit eredetileg reméltek, kérdéses volt, hogy előnyös lesz-e valójában, hogy a Chelsea részt vegyen a Sauber életében. De a klub vezetője, Ron Gourlay szerint a szurkolók már jobban készen állnak az együttműködésre, mint néhány évvel ezelőtt.

"A világ változott" magyarázta a Spanyol Nagydíjon tett látogatlása alkalmával. "A Chelsea óriási hangsúlyt fektet nemzetközi rajongótáborára a közösségi médián keresztül és még több helyen tudunk kommunikálni velük. Nagyon fontos, hogy világszerte kapcsolatot tartsunk az emberekkel és ez az alapja a társadalmi felelősségnek. Tényleg hiszünk abban, hogy a Sauber segít majd növelni mindenütt a világon és nem csak az Egyesült Királyságban. Ez egy globális szövetség és itt van két partner, akik előbbre vihetik ezt."

Gourlay szerint a Sauberrel való egyezség nem csak azt jelenti, hogy kaptak egy Chelsea matricát az autójukra és több pólót adnak majd el.

"Ez nem a finanszírozásról szól, hanem az elkötelezettségről, mert mostanára megváltozott az egész üzleti világ. Ez a rajongótábor elkötelezettségéről szól. Annak nincs értelme, hogy van 250-300 millió szurkoló szerte a világon, ha nem tudunk velük kapcsolatot tartani. Így az én szemszögemből boldogok vagyunk, hogy Peter Sauberrel megegyeztünk, aki mégtöbb hangsúlyt fektet a sportra. Soha nem gondoltunk és gondoltunk volna másra, mint Sauber."

Gourlay szerint a Chelsea kapcsolata a Sauberrel egy tendciát indít el és a többi futball klub is valószínű, hogy megtalálja majd a módját annak, hogy hogyan vegyen részt a Forma-1-ben.

"Szerintem ők is követni fognak minket, de a kulcs, hogy vezetünk és úttörők vagyunk benne" mondta. "Hatalmas globális érdeklődés fogadta, hogy hogyan fogunk fejlődni és részt venni benne. Ez arról szól, hogy a két legnagyobb sport a világon tudatosan összefog és mindkettőnk tapasztalatát kihasználva mindkettőnk üzletét előrelendítse. Szerintem a következő néhány hónapban meglátjuk majd, hogy sokat fognak ezzel foglalkozni, és nem csak pénzügyi szempontból, ez oda-vissza működik."

Malik Erika - Formula.hu


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek