| |
A Force Indiát perköltség kifizetésére utasították
2012.05.04, péntek 19:13

A Legfelsőbb Bíróság arra utasította a Force Indiát, fizesse meg a 650000 font perköltséget, melyet az Aerolab és a Caterham ellen indított pert fedezi. A hosszúra nyúlt bizonyítási eljárás után a silverstone-i csapatnak ki kell fizetnie a Caterham és a csapat műszaki vezetőjének, Mike Gascoyne-nak ügyvédeit.

A per során azt próbálták kideríteni, hogy miután a Force India és az olasz Aerolab vállalat közötti szélcsatorna használati szerződés megszűnt és az Aerolab partnert váltva az akkor még Lotus Racing néven versenyző csapattal kötött szerződést, felhasználták-e a Force India adatait.

Az Aerolab beismerte, hogy a Force India néhány adata véletlenül rendszerében maradt és a 2010-es Lotus autó tervezéséhez felhasználták; azonban a bíróság visszautasított a Force India feltételezését arról, hogy a teljes 2009-es tervezést lemásolták volna. Miután a csapat nem fogadta el az Aerolab kompenzációját (véleményük szerint túl alacsony összeget állapítottak meg), tovább folyt a per és a bíróság a múlt hónapban úgy határozott, a Force Indiának ki kell fizetnie a 2009-ben ki nem fizetett számláit az Aerolabnak. Később a Force India megnyerte az ellenpert és 25.000 euró kártérítést kapott.

Amint az Aerolab elismerte a hibát, a Caterham és a műszaki főigazgató, Mike Gascoyne kártérítést kaptak; de a Force India folytatta a pert a Caterham és Gascoyne ellen, a bíróság legutolsó döntése értelmében két héten belül a Force Indiának 650000 font perköltséget kell kifizetnie az ügyvédeknek.

A Force India már bejelentette, további vizsgálatra a Formula-1 irányítótestülete, az FIA elé viszi az ügyet.
f1hungary.fw.hu


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek