DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Gyorsasági (Gy)

Győzelmekkel és dobogós helyekkel kezdett a Gender Racing a Hungaroringen

Futamgyőzelmekkel és dobogós helyezésekkel kezdte a bajnoki szezont a GRT a Hungaroringen az MNASZ Autós Gyorsasági OB első fordulóján. Az újonc és az új autó is győzelemmel kezdte az évet a LAPTIMING Driving Academy KUPA futamain.

Az első versenyhétvégét a legjobban talán Stern Roland várta az új autóval, aki mindenképp szerette volna célba hozni az első futamán az F3-ast. A szabadedzéseken először tudott a Hungaroringen körözni az új autóval. Az ötödik rajthelyről indulva azért nem óvatoskodta túl a dolgot, mert nagyon jó tempót autózva a végére az FIA CEZ értékelés harmadik és a magyar bajnoki értékelés első helyére hozta a Dallarát.

Tavalyi bajnokuk Hefler Róbert is ott folytatta ahol tavaly abbahagyta. Az pénteki napon friss kuplungot kapó Formula Renault nagyon jól muzsikált és Robi nagyon élt a számára újabb, erősebb technikában és a hatodik rajthelyről indulva magabiztos autózással az FIA CEZ Formula Renault Kupájának az első helyén és a magyar bajnoki értékelés harmadik pozíciójában intette le a kockás zászló az első futam végén.

GRT_AIMG5184_Hring



 

Úgy tűnik újabb, ráadásul már kissé csiszolt gyémánt tehetségre talált a GRT a szlovák gokart bajnok újonca személyében! Szabó Nikolas élete első forma autós versenyén bizonyította, hogy a gokartban megszerzett rengeteg tapasztalattal már egy igazán érett nagyon gyors versenyző. Az első futamon a tízedik rajthelyről indulva, nagy előnnyel gyűjtötte be a Magyar Formula Renault Kupa futamgyőzelmét és a CEZ-es Renault értékelés ezüstjét, amikor áthaladt a célvonalon. A gokartos újonc Niko vasárnap is hozta a 100%-ot a hazai Formula Renault Kupa futamgyőzelmével a CEZ értékelés második helyével és a magyar bajnoki értékelés abszolút harmadik helyével!

A GRT tavalyi bajnoka Hefler Róbert is kimaxolta az első bajnoki hétvégét a számára új versenygéppel vasárnap a magyar bajnoki értékelés és a CEZ Formula Renault Kupa futamgyőzelmével.

GRT_AIMG6918_Hring

Sajnos a csapat hétvégéjét némileg beárnyékolta, hogy az egyik újonca Szomszéd Lali szombaton egy rajta kívül álló, a versenyzői licencéhez kapcsolódó adminisztratív probléma miatt, vasárnap pedig egy technikai hibából adódó kicsúszás miatt nem teljesíthette az első két bajnoki futamot. Sajnos a második versenynap nagy vesztesége volt a csapat számára, hogy Stern Roland az időmérőn a korlátnak ütközött és a javításra rendelkezésre álló idő rövidsége miatt nem tudott rajthoz állni az idei második futamon.

A GRT bajnoki szezonja a Red Bull Ringen folytatódik május közepén Ausztriában, de addig az alábbiakban lássuk, hogy élték meg belülről a csapatfőnök és a versenyzői az izgalmas első versenyhétvégét:

GRT_AIMG3674_Hring

Gender Tamás csapatfőnök:

„Ugyan egy kicsit felemásra sikerült végül a szezonnyitó, de azért nagyon örülök a hétvége eredményeinek, hiszen az első bajnoki forduló után minden formula autós kategóriában a Gender Racing versenyzői állnak az élen a magyar bajnoki tabellán és ezzel együtt előkelő helyeken az FIA CEZ értékelésében is! Nagyon jól teljesítettek a fiuk, mindenkinél látszódott a télen a felkészülésbe fektetett rengeteg munka és energia. Különösen büszke vagyok Hefler Robira, aki egyből szinte száz százalékosan autózta ki a számára újabb technikát, ráadásul úgy, hogy az első abszolút magyar bajnoki győzelmét is megszerezte! Szintén nagyszerűen teljesített első versenyén a legújabb versenyzőnk. Gondoltuk, hogy a nagyon komoly gokartos múltja miatt Niko nagyon gyors lesz, de elsőre ennyire profi hozzáállásra és magabiztos teljesítményre nem számítottunk tőle élete első formula autós futamain! Úgy gondolom, Stern Roli is nagyszerűen kezeli az új technikát a vasárnapi baki ellenére is, de tisztában voltunk vele, hogy ez az autó komoly kihívás lesz, és ez benne van, ha gyorsulni szeretne és feszegeti a határokat! Viszont neki is nagyszerű eredmény az első magyar OB futamgyőzelme, amit szombaton szerzett meg! Sajnos Szomszéd Lali számára nagyon szerencsétlenül alakult az első hétvégéje, hiszen nem rajta múlt, hogy egyik futamot sem tudta teljesíteni szombaton egy rendkívül bosszantó adminisztrációs hiba vasárnap pedig egy technikai hiba miatt. Viszont a szabadedzéseken és a vasárnapi időmérőn futott köridőkkel a kétkedőknek is megmutatta, hogy a nagyon fiatal kora ellenére is igazán gyors és versenyképes a formaautóval is! Nagyon nagy köszönet jár a csapattagoknak és a támogatóknak is, hogy ilyen sikeresen kezdhettük a csapat eddigi több mint tíz éves történetének legizgalmasabbnak és legeredményesebbnek ígérkező szezonját!”

Szomszéd Lali:

„A szabadedzések pénteken egész jól sikerültek aztán szombaton jött a feketeleves, mert egy adminisztrációs hiba miatt nem tudtam elindulni se az időmérőn se a futamon aztán másnapra minden megoldódott és a reggeli időmérőn sikerült megszereznem a második helyet a kategóriámban, de a délutáni versenyen az első kanyarban történt egy műszaki probléma, vélhetően a féltengely hibája miatt, ezért megpördült az autó és lefulladt, így a rajthoz sajnos már nem tudtam eljutni.”

GRT_AIMG7347_Hring

Szabó Nikolas:

„Az első formula autós versenyhétvégémet dupla győzelemmel zártam! A hungaroringi hétvégét két pole pozícióval és két futam győzelemmel maxoltam ki! Nagyon hálás vagyok a Gender Racing Team-nek, a szuper gyors autóért és a professzionális szakmai háttérért! Hatalmas Köszönet a csapatfőnökömnek Gender Tamásnak, a szerelőimnek, Rácz Ferencnek és Zsámboki Zsoltnak, a családomnak, barátaimnak és mindenkinek, aki támogatott! Májusban a Red Bull Ringen lesz a következő verseny, amit már nagyon várok!”

Stern Roland:

„Egyik szemem sír az autótörés, a másik nevet a jó eredmények miatt. Sajnos a pénteki teszteken nem tudtunk annyit menni, mint szerettünk volna ezzel azért kicsit hátrányban voltunk. Aztán szombaton rajtnál is volt egy hibám, lefulladt az autó a felvezető körben, de szerencsére el tudtam rajtolni és a futamon próbáltam egy kiegyensúlyozott autózást összehozni, amihez nagy örömünkre jött egy nagyszerű eredmény is az OB értékelés futamgyőzelmének formájában! Vasárnap az időmérőn folyamatosan gyorsultunk nagyon jól jöttek a gyors körök. Megbeszéltük a fiukkal, hogy ezért kimegyek még egyszer és akkor jött egy hiba a Mansellben megcsíptem a szegélykövet, ami átdobott a másik oldali szalagkorlátnak. Nagyon magam alá kerültem a hiba miatt, ráadásul nem sikerült összerakni az autót a futamra, így rögtön az idei második versenyfutamot nulla ponttal kellett zárnom. Tényleg nagyon szomorú voltam nem csak a vezetői hibám miatt, hanem mert tudom, hogy milyen rengeteg munkája volt abban a csapatnak, hogy ez az autó itt legyen, és én ott lehessek vele az élmezőnyben.  Elnézést kértem a fiuktól, a csapattól és nagyon rossz volt a pálya mellől nézni a vasárnapi futamot. Mindazzal együtt, hogy a Hungaroring egy cseppet sem a kedvenc pályám és, hogy volt már ebben a kanyarban balesetem korábban is. Úgyhogy most az önbizalom és a pótalkatrész gyűjtés következik szerencsére ezekből az alkatrészek már megjöttek, újra talpon van az autó és remélhetőleg a Red Bull Ring előtt még lesz egy tesztre is lehetőségünk. A következő bajnoki fordulóig meg az önbizalom is visszaérkezik majd, hiszen azért az időeredményekből az látszik, hogy az autó abszolút tudja a dolgát és én is tudok még gyorsulni bőven! Úgyhogy az év további részére a fő célkitűzés, hogy ne veszítsünk több pontot és folyamatosan harcban legyünk a bajnoki címért!” 

Hefler Róbert:

„A hétvégén végre újra autóba ülhettem és hosszú várakozás után megkezdődött a szezon. Nagyon izgatott voltam már, hiszen rengeteget készültem a télen. Nagyon komoly mezőny jött össze a hétvégére komoly kihívások vártak ránk. A tesztek alatt sokat sikerült tanulnunk az autóról és sikerült találni egy jól működő beállítást. Szombaton az időmérőn egy egész jó körrel megszereztem a CEZ Renault kupa első helyét és a magyar abszolút értékelés második helyét, amivel teljesen elégedett voltam. Aztán délután a futamon sajnos egy kicsit gyengébb rajttal kezdtem, ami miatt egy F3-as gép megelőzött, de végig egy tempót autóztunk, komoly csatát vívtunk, de végül mögötte futottam be. Ezzel a magyar abszolút értékelésben harmadik helyen fejeztem be a futamot, míg a CEZ Renault kupában elsőként végeztem. Ezzel az eredménnyel elégedett voltam mivel csak erősebb autók voltak előttem és a futamon is sikerült gyorsulnom. Vasárnap az időmérős körömet még jobban össze tudtam rakni és tovább javítottam az előző napi időmön. Ezzel sajnos pozíciót nem szereztem csak közelebb kerültem az előttem lévő F3-asokhoz. A futam jól sikerült számomra, egy jó rajt után vezettem az magyar abszolút és CEZ Renault kupa értékelését is és egy komoly csatában meg is tudtam tartani ezeket. Nagyon boldog voltam a leintés pillanatában, hiszen ez volt karrierem első abszolút győzelme. Ha jól számoltam most így vezetem mind a két értékelést és e miatt még motiváltabban várom a következő fordulót, amit az egyik kedvenc pályámon a Red Bull Ringen fognak megrendezni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: