DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Gyorsasági (Gy)

Nagy népszerűségnek örvendenek a Mogul Női Kupa versenyei

Márciusban lezárult az FRT Rali szezonja, amely roppant eredményesen alakult a Mogul Racing Team női pilótái számára. Megállás azonban ezután sincs, hiszen rövidesen rajtol az Autós Gyorsasági Országos Bajnokság 2019-es idénye, ahol ismét az összetett dobogót veszik célba a csapat versenyzői.

Az FRT Ralinak köszönhetően a téli hónapokban sem unatkozott a Mogul Racing Team, március elején pedig elérkezett az utolsó forduló ideje – ennek időpontja ráadásul gyakorlatilag egybeesett a nemzetközi nőnappal, amelyről Fekete László csapatfőnök sem feledkezett meg: „Nőnap alkalmából virággal leptem meg a lányokat. Meglepődtek, mosolyogtak és örültek neki” – mesélte az istálló vezetője.

WNS_XV.FRT_K_11.f_Klachaza_2019_169_resize



Ami az eredményeket illeti: a csapathoz a 2018-as esztendő elején csatlakozó Ötvös Bernadett folyamatos konstans és dobogós helyezéseinek köszönhetően a H/9. női kategória második helyéről várhatta a finálét, s ezt végül az utolsó versenyen elért harmadik helyével meg is tudta tartani, azaz rögtön első szezonjában ezüstérmet szerzett az összesített pontversenyben.

WNS_XV.FRT_K_11.f_Klachaza_2019_150_resize

A nemrég indult Mogul Női Kupában – amelynek versenyei a szponzorok, a csapat tagjai, a vendégek és a nézők visszajelzései alapján egyaránt nagy sikernek örvendenek – ugyanakkor legyőzőre talált, ugyanis az alakulatnál nemrég debütáló Krizsák Éva lett az első. Fekete László csapatfőnök elmondása szerint „csodálatos köridővel” nyerte a futamot az újonc versenyző, míg a hozzá hasonlóan az FRT Raliba mostanában belekóstoló Móricz Izabella műszaki problémák miatt a harmadik helyen végzett. A Mogul Női Kupa összesítésében így is Ötvös Bernadett végzett az élen Krizsák Éva és Móricz Izabella előtt.

WNS_XV.FRT_K_11.f_Klachaza_2019_318_resize

Fekete László csapatfőnök egyébként mindhárom hölgyversenyzőt ígéretes tehetségnek tartja, s már a jövőbeli célokat is kitűzték: „Mindhárman a gyorsasági szakág felé hajlanak, és nagyon érdekli őket a formulaautózás. Sokat beszélgettem velük a jövőről, és az is feljött tervként, hogy a közeljövőben mindhárman a Formula Renault bajnokságban versenyeznének. Ez egy egyedi és csodálatos dolog lenne, mert tudomásom szerint ilyen még sehol nem volt, hogy három lány formulaautókkal egymás ellen versenyezzen. Az év során lesznek tesztjeik, és reméljük, hogy jövőre már tudnak indulni a gyorsasági szakág Formula Renault kategóriájában.”

WNS_XV.FRT_K_11.f_Klachaza_2019_016_resize

Azt, hogy mennyire fontos az utánpótlás-nevelés a Mogul Racing Team számára, jól mutatja, hogy ismét egy újabb versenyző csatlakozott hozzájuk, méghozzá ifj. Tolnai János személyében. Fekete László nagy tehetségnek tartja a mindössze 15 éves pilótát, akinek nem véletlen, hogy lehetőséget biztosít a jövőben: „Apukájával és a családjával nagyon régóta kapcsolatban vagyok: az apukája, Tolnai János a rali első osztályban a navigátorom volt, emellett együtt küzdősportoltunk és bokszoltunk” – magyarázta az ismeretségük hátterét a csapatfőnök.

WNS_XV.FRT_K_11.f_Klachaza_2019_147_resize

Az FRT Rali szezonjának tehát vége, de továbbra sincs megállás a gárdánál, hiszen április közepén rajtol az Autós Gyorsasági Országos Bajnokság 2019-es idénye. A helyszín szokás szerint a Hungaroring lesz, a Mogul Racing Team pedig idén is két pilótával fog szerepelni a formulaautók mezőnyében. Turák László az előző két szezonban egyaránt bronzérmes lett a Formula Renault kategóriában – tavaly az ezüst sem sokon múlt –, míg társa ismét Lengyel Martin lesz, aki az istállóhoz menet közben csatlakozva is meggyőzte eredményeivel a csapatot a közös folytatásról. Fekete László így beszélt a felkészülésről és az idei évre kitűzött célokról: „Mindkét pilótánk nagyon készül fejben és fizikailag is a bajnokságra, a céljuk pedig mindkettőjüknek az, hogy év végén a dobogóra állhassanak az összetett pontversenyben” – jelentette ki a csapatvezető.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: