DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Gyorsasági (Gy)

Szomszéd Lali tanulóévei

Hazánk ifjú tehetsége második szezonját teljesítette a Swift Cup Europe népes mezőnyében, ahol egyre magabiztosabban szerepel.

Egy újabb végigversenyzett évet tudhat maga mögött Magyarország egyik legfiatalabb pályaversenyzője, a 13 éves Szomszéd Lali. A Swift Cup Europe mezőnyében edződő ifjú az eredményeket egyelőre még nem, a tapasztalatszerzést viszont annál fontosabbnak tartja, ezért szakmai stábja idén is minden lehetőséget megragadott, hogy Lali minél több rutinnal gazdagodjon. A hétfordulós Suzuki-kupa mellett ez olyan elfoglaltságokat is jelentett, mint a Kakucs Ring Kupa vagy a Gender Racing segítségével megvalósult formulaautós teszt.

Bő egy év távlatából szépen kirajzolódik Lali fokozatos fejlődése. A versenyzőpalánta a Swift Cup népes, immár 30 nevezőt is meghaladó mezőnyében tavaly a 12., idén azonban a 9. helyet szerezte meg, az év során pedig több időmérőn is superpole-ba, vagyis a legjobb tíz közé került. Ezek egyikét épp szeretett pályáján, a Hungaroringen érte el.



Lali idei teljesítményéhez jelentősen hozzájárult élete első formulaautós tapasztalatszerzése, amit egy Formula Renault kormánya mögött élt át. A karosszériás autótól közvetlenebb és fürgébb technika a fiatal versenyző tempóját egy új szintre emelte, a Suzukiba visszaülve ugyanis stabilan 1,5-2 másodperccel javultak a körei.

Az ifjú pilótát támogató stáb minden erejével azon van, hogy Lali a lehető legtöbb szakmai segítséget kapja meg, ezáltal egyre feljebb lépkedjen az autósport ranglétráján. Első és legfontosabb céljuk így jövőre sem lehet más, mint a tehetségekkel teli Suzuki-kupában való csiszolódás.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: