DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Gyorsasági (Gy)

HRC: Technikás pályán, okos pontgyűjtés

Újabb külföldi helyszínen, ezúttal a csehországi Brnoban bizonyít a Hankook Racer Cup mezőnye. A fiatal tehetségeket felvonultató sorozat újabb két futama zajlik a negyedik versenyhétvégén a több mint öt kilométeres aszfaltcsíkon.

Ezen a pályán a magyar sorozat résztvevőinek már volt szerencséje versenyezni, ami egy meglehetősen technikás pálya, óriási szintkülönbségekkel. A legjobb időeredményeken túl, itt a legnagyobb kihívást az adja, hogy az emelkedők előtti kanyarkigyorsítások kinek sikerülnek a legjobban, a csehországi pályán ugyanis hatványozottan számíthat egy-egy esetlegesen rosszabbul sikerült kigyorsítás. 

HRC_3



A Swiftekből álló mezőny a „kistúrásokkal” együtt vág neki a futamoknak, így megint népes mezőnyben versenyezhetnek.  A BMW-sek közül viszont többen is érdekeltek a ralikrossz bajnokságban, mely ugyanerre a hétvégére esik, így egyöntetűen úgy döntöttek, hogy a brno-i hétvégét most kihagyják. A jól megszokott, izgalmas csatározások azonban most sem maradnak el, hiszen a kupában induló riválisokon kívül a kistúrások mezőnye is borsot törhet a résztvevők orra alá. 

HRC_2_1

A 2018-as idény utolsó előtti hétvégéjén tehát ismét meghatározó pontok gyűjtésére van lehetőség, ami a bajnokság állását is komolyan befolyásolhatja. A végjátékra az október eleji hungaroringi futamokon kerül sor.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: