DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Gyorsasági (Gy)

Megint megdőlt a pályacsúcs Parádon

Újra megdőlt a pályacsúcs a 35. HE-DO Mátrai Hegyiversenyen, ami természetesen ismét Szász László Reynard formula autójához kötődik. A pálya felújítása óta ez a 2 perc 20,804 másodperces idő a csúcs, amely amúgy még mindig nem közelíti meg az általa 2005 körül beállított 2 perc 17 másodperc körüli időt, így bőven marad még kihívás Szásznak és az ellenfeleknek is a jövőre nézve.

A túraautós kategóriában tavaly „csak” vasárnap, de ma mind két napon verhetetlennek bizonyult a mezőny korelnöke, Bódis Kálmán a Porsche 911 GT3-assal. Viszont a legjobb túraautós idő a Hegyi Kupa értékelésében szintén GT3-as Porschéval a mátrai pályán először rajthoz álló Rafael Tamás nevéhez fűződik, ami 2 perc 36,742 másodperc volt ezen a szép napos hétvégén, ami bizony komoly teljesítmény a raliból idecsöppent „újonctól”!

A túraautók CEZ értékelésében Bódis Kálmán mögött a Hyundai i20 WRC-el versenyző lengyel Gregorz Duda és a Zengő Motorsport színeit a hétvégén egyedül képviselő Gál Szabolcs végzett a harmadik helyen a SEAT Leon-al.

A Hankook Racer Cup-ban Boldizs Bence ma is verhetetlen volt, magabiztosan győzött a másfél évet kihagyó Báldi Gergő és Kismarty-Lechner Gábor előtt. A harmadik hely sorsát 11 ezred másodperc döntötte el.



A Hegyi Kupa értékelésében a vasárnapi napon is Rafael Tamás volt a legjobb a már fent említett túraautós űridővel. Mögötte tisztes távolban a második helyen ismét Strider Zoltán futott be a Mitsubishi Lancer EVO IX-essel. Míg a mai napon a harmadik helyre Fenyvesi Gábor jött fel a VW Golf KitCar-al.

A LADA Kupában vasárnap ismét Vörös Gábor szerepelt a legjobban, a második körben már két másodpercet vert vetélytársára, Tóth József „Yondi”-ra.

A hegyiverseny betétfutamaként motorosoknak megrendezett Drapál János Emlékversenyen Végh János tartotta legjobban az átlagot.

Szász László (Reynard): Próbáltam megdönteni az évekkel ezelőtti pályacsúcsomat, ennyi jött össze. A sok kihagyás után kicsit kellett gondolkodnom, de örülök, hogy itt voltunk. A harmadik edzésen már összeállt a kép. A mai napon kicsit a gumikkal játszadoztunk, az nem sikerült olyan jól az első futamban, de visszahoztuk. Az autón próbálunk gyorsítani, amíg nem kell benne nagyon félni, próbálom kihasználni. Nagyon jó autó, nagyon szeretem.

Boldizs Bence (Hankook Racer): Fergeteges élmény itt menni a Mátrában, rengeteg néző van kint, akik szurkolnak és integetnek nekünk. Mindkét napon volt tiszta köröm és hibázós köröm, de a versenyen sikerült konstans köröket autóznom. A legjobb és a legrosszabb köröm között hét tized a különbség. Nagyon boldog vagyok, hogy újra sikerült nyernem.

Bódis Kálmán (Porsche 997 GT3 Cup): Minden versenyfelfutás más. A mostani is jól sikerült, sikerült megnyerni a futamot. Tavaly itt mentem utoljára ezzel a gumival, és a pálya állapota sem olyan, mint tavaly, emiatt mentem most a tavalyinál rosszabb időt. Talán túlságosan meleg az aszfalt, de így is jó volt.

Vörös Gábor (Lada VFTS): Nagyon jó volt visszatérni erre a pályára, imádom. Az is jó, hogy ilyen jó idő van, végre ki tudtam próbálni száraz aszfalttal is a pályát. Agyon szépen köszönöm Ferinek a gumit, nagyon jó szolgálatot tett. Tegnap jobb időket mentem, ma egy kicsit tompább vagyok, mert van egy durva megfázásom. Tegnap szoktam az autót, mert számomra teljesen új. Az időmérőn kicsit csúszkáltam a nézők örömére a játszós kerekekkel.

Rafael Tamás (Porsche 911 GT3): Az autónak nagyon fekszik ez apálya, én jobban szeretem a ralit, bár ez a két nap nagyon tetszett. Jövőre is jövünk! Meg kell, hogy mondjam, hogy a türelem és a pontosság nem az én világom, de meg kell szokni. Most már tapasztalatunk is van, hogy hogyan állítsuk be az autót. Az első körben kétszer is majdnem megforogtam, annyira mentem volna.

Gál Szabolcs (Seat León): Szombaton sajnos tönkrement a váltó, de Zengő Zoli hihetetlen sebességgel intézett egy másik autót. Ha jól emlékszem, Ficza úr ment vele a Hungaroringen. A beállításai is elég hungaroringesek, a hátulja mindig meg akart előzni. Ettől függetlenül élveztem, ha kicsit több benzint tankolunk, akkor talán a végén nem utaztam volna egy fordulaton. Ezt a pályát nem lehet megunni, olyan gyors, olyan adrenalinlöketet ad, hogy már a felétől remegnek a lábaim.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: