DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Gyorsasági (Gy)

Szép díjakkal gazdagodott a Gender Racing Team

Rendhagyó módon tegnap került sor a 2017-es esztendő autós gyorsasági eseményeinek megünneplésére, az impozáns rendezvénynek ezúttal is az Aquaworld Resort szálloda konferenciaterme adott otthont. Természetesen a Gender Racing Team sem hiányozhatott, sőt a gárda pilótáit többször is a színpadra szólította Szujó Zoltán ceremóniamester.

Ám mielőtt a fiúk átvették azt, amiért megdolgoztak, Gáspár István méltatta azon hazai csapatokat, akik erőfeszítéseikkel és munkájukkal folyamatosan előre mozdítják a hazai autósportot. A gyorsasági szakág vezetője kiemelte Gender Tamás csapatvezető munkásságát, példaként állítva az egybegyűltek előtt. 

Gender Racing Team



Az He-Do Hankook Autós Gyorsasági Bajnokság Díjkiosztó Gálájának első részében a Forma Renault kategóriát díjazták, ahol Stern Roland szép második helyet szerzett. A versenyző az utolsó futamig harcban állt a bajnoki címért, és ugyan ezúttal még lecsúszott arról, a jövőre vonatkozóan komoly tervei vannak:

„Remek lehetőség volt ez az alkalom, hogy méltó búcsút intsünk az elmúlt szezonnak. Második helyezésért járó trófeát kaptam, és ugyan nem ez volt a cél, de azért örülünk neki. Egy sor technikai hiba borzolta a kedélyeket az előző évben, de volt sok-sok pozitívum is. Négyszer nyertünk futamot, egy új csapat épült, akikkel teljesen összecsiszolódtam, és az autó is összeállt. 

Nagyon bizakodó vagyok a következő szezonnal kapcsolatban, már a fizikális felkészülésnek is nekiláttam. Egy kis diétát is beiktatok, emellett a Fit4Race szakembere, a Michelisz Norbertet karbantartó Matics Zsolt segíti a munkám. Remélhetőleg technikailag is fejlődünk majd, szóval idén a cél a bajnoki elsőség. Tavaly is késznek éreztem már magam erre, és ez most sem változott, sőt!” - értékelt megszokott jókedéllyel Roland.

Egy kisebb szünetet követően Rónai Tamást is színpadra szólították, a fiatal pilóta a hazai abszolút kiírásban lett második helyezett. Tamás ambícióinál csak a lelkesedése és a tettvágya nagyobb, ez érződött is minden megmozdulásán. 

„Tavaly kijutott hideg és meleg is egyaránt. A mérnökeim és a szerelőim teljesmértékben kicserélődtek, így ugyanazzal az autóval egy új környezetet kellett megszoknom. A srácok új irányt hoztak a beállításokban, és nekem alkalmazkodnom kellett ehhez, mert már korán látszott, hogy működik a dolog. Gumitakarékosabbak lettünk és gyorsabbak a kvalifikációk alkalmával. 

Az év végére remek harmónia alakult ki, így elégedettek vagyunk 2017-el, az egy-egy becsúszott, rajtunk kívülálló technikai probléma ellenére is. Ha ezek nincsenek, a bajnoki címre is több sanszunk lehetett volna, na de tekintsünk előre. A Gender Racing Team minden tagjának nagyon hálás vagyok, hogy ezt lehetővé tették nekem, és remélem idén még feljebb jutunk majd, még erősebb eredményekre lehetünk képesek!” - zárta monológját a tehetséges formaautós. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: