DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Gyorsasági (Gy)

Dobogós helyek, bajnoki remények – így telt a szombat a Hungaroringen

Lefutotta a záróforduló első versenyét a magyar országos bajnokság mezőnye, közte a formaautósok is. A Gender Racing Team stabil teljesítménnyel hozta a futamot, és két második helyezéssel még harcban áll az év végi bajnoki dobogó legfelső fokaiért. A nap azonban a verseny után sem ért véget, ugyanis a vasárnapi rajtsorrendet is eldöntötték a csapatok.

Rónai Tomi a reggeli kvalifikáción nagyon elkapta a ritmust, és űridővel hozta el az abszolút értékelés második rajtpozícióját. A hétvége első futamán egy hatalmas rajttal néhány kanyar elejéig vezette a futamot, de aztán szépen lassan elfogyott az előny. Legfőbb riválisa az erősebb teljesítményű autó volánja mögött megelőzte őt, ám Tamás cseppet sincs elkeseredve.

Tom



„A legfontosabb az volt számomra, hogy a versenymérnököm utasításait betartva vezessek, igyekeztem legjobb képességeim szerint így cselekedni. A tempónk remek volt, az autó úgy viselkedik, ahogy akarom - élvezet így a versenyzés. A futamon a rajtom jól sikerült, amíg tudtam addig tartottam magam, viszont utána már csak a saját versenyem űztem, vezetéstechnikai elemeket csiszoltam.” - mondta el Tamás, aki már gőzerővel a jövő évre körvonalazódó Európai szereplésre koncentrál.

Stern Roland egész nap konzekvensen jó formát mutatott, az első időmérő edzésen majd egy másodperccel előzte meg a Renault-os mezőnyt, így az előjelek a szimpatikus versenyző győzelmére utaltak. Hogy miért lett végül „csak” második, azt maga Roland sem tudta megmondani.

Roli

„Minden úgy alakult ma, ahogy terveztük, ez alól csak a verseny volt kivétel. Úgy érzem, megvan a tempóm, minden rendben az autóval, a rajtom is jól sikerült. Volt egy elhibázott manőverem, ahol visszacsúsztam a második helyre, és már nem is tudtam elmozdulni onnan. Ez azért fura, mert gyorsabbak vagyunk a Renault-os riválisainknál, de valahogy most nem jött ki a lépés. Kipróbálunk majd új beállításokat, igyekszünk kievickélni a helyzetből.” – vont mérleget Roland.

A szombati nap zárásaként még egy kvalifikációs etapot tartottak, ahol a fiúk lemásolták a délelőtti teljesítményük. Stern Roland a kategória pole-ból várhatja a holnapi első versenyt, míg Rónai Tamás ismét a második rajtkockából indul majd. Vasárnap kellemes versenyidő ígérkezik, a Hungaroring kapuja továbbra is nyitva áll a látogatók előtt!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: