DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Gyorsasági (Gy)

Magyar Jani: Háromból kettő a végéhez ért

Magyar János 2015-ös forma autós magyar bajnokunk úgy döntött, hogy idén három sorozatban is elindul. A magyar bajnokság mellett az ESET kupában és az FIA Közép Európai Zóna Bajnokságban is rajthoz állt. Kettő Brno-ban ért véget.

Jani autója nem volt maximális állapotban egész hétvégén, így sokkal nagyobb feladat hárult az őrbottyáni versenyzőre. A hibák ellenére a második időmérőn is megszerezte a kategória első helyet, míg a versenyen a nagy vetélytárs, a lengyel Bartolomiej Mireckij előtte végzett.



„Összességében jó volt, hiszen az időmérőn el tudtam hozni a kategória első helyet ugyanúgy, mint tegnap. A verseny gyakorlatilag nem volt rossz, viszont a műszaki problémánk végig kísért. Még a rajt próbát sem tudtam rendesen megcsinálni, nem tudtam elrajtolni. A motor hangján is hallatszott, hogy valami nincs rendben. A rajtot követően a probléma miatt visszaestem,  nem is tudom, hogy hányan mentek el mellettem. Egy nagyon erős középmezőnyben nagyokat csatáztunk, oda-vissza előzgettük egymást, de féltávnál elindultam és fokozatosan tudtam még gyorsulni a verseny vége felé is és folyamatosan előztem.”

 

Az ESET kupában Jani megnyerte a Formula Master kategóriát, a Zóna Bajnokságban vannak még függőben lévő futamvégeredmények. Amint ezek a pontok jóváírásra kerülnek Magyar János lesz a kategória bajnok. A szezon azonban még mindig nem ért véget. A Magyar Bajnokság október közepén a Hungaroringen zárul, ahol Jani jelenleg vezeti a pontversenyt. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: