DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Gyorsasági (Gy)

Gender - Újabb győzelem és egy második helyezés Brno-ban!

A mai napon egy-egy időmérővel és versennyel zárult a gyorsasági autós bajnokság cseh versenyhétvégéje, ahol a Gender Racing Team Stern Roland vezetésével nagyot robbantott. A dobogók sora ezzel még nem ért véget, hiszen a technika ördögét levetkőző Rónai Tamás szép második hellyel jelentkezett!

Tamás végre teljes a teljes potenciált kiautózhatta versenygépéből, ennek meg is lett az eredménye. Így összegezte tapasztalatait a fiatal versenyző:

"Az időmérő érzésem szerint teljesen rendben volt. Ahhoz képest, hogy a hétvégén most mentem először éles körülmények között a pályán, sikerült egy elég jó gyors kört összepakolni. Az eredménnyel a legerősebb Renault-ként a Forma 3-as autók és a Dallarák közé tudtam beékelődni. A versenyen a rajt elég jól alakult, gyorsan felugrottam a 13. helyről a 7.-re, de később sajnos érvényesült a többiek erőfölénye, így a 10. helyig estem vissza.

Végül a magyar értékelésben másodikként intettek le, így a dobogóra állhattam. A nehézségeink ellenére azt kell mondanom, remek felkészülési lehetőség volt ez a hétvége a zárófordulóra. A következő versenyünk már csak a pálya karakterisztikája miatt is több lehetőséget nyújt, mivel a technikás helyszíneken képesek vagyunk lefaragni a fennálló erőhátrányt. Most száz százalékban élesítettük magunk és nagyon várjuk a szezon utolsó futamát a Hungaroringen. Bízunk a jó eredményben! Nagyon köszönöm a csapatom minden egyes tagjának az egész hétvégi kitartó munkát!"



Stern Roland jött, látott és győzött. A Gender Racing Team rangidőse ezzel közel került a Renault kupa elsőségéhez, és elmondása szerint mindent megtesz majd a kitűntető cím begyűjtéséért.

"Nagyon pozitív hétvégét zártunk, dupla győzelemmel és két időmérős sikerrel a tarsolyban indulhatunk haza. A mai kvalifikációt új slickeken teljesítettük, és már a második körben sikerült egy olyan időt autózni, ami elég volt a kategória első helyéhez. Nem is nyüstöltük tovább a friss szetteket, inkább a versenyre tartalékoltuk az erőinket. A rajtnál jól jöttem el, már a futam első szakaszában a nagyobb teljesítményű gépekkel csatáztam, ebben a szellemben teltek-múltak a körök.

A vége felé az egyik F-3-as autó kicsit feltartott, így a legfőbb riválisom is közelíteni tudott hozzám, de egy jól időzített előzéssel ismét lépéselőnybe kerültem. Ezekután már csak arra koncentráltam, hogy a biztonságos távolságot megtartva beérkezzek a célba. Nagyon boldog vagyok, hiszen pályafutásom első kettős győzelmével kimaxoltuk ezt a hétvégét! A bajnokságban sikerült közelebb férkőzni az első helyhez, így a Hungaroringre abszolút pozitív attitűddel érkezünk. Addig még vár rám egy aktív fizikai tréning, illetve egy teszttel is készülünk a zárófordulóra.  Köszönöm szépen a csapatom támogatását, mindent el fogok követni a jó eredményekért. Érzem magamban az erőt, szeretném úgy zárni ezt az évet, hogy én vagyok a Renault kupa bajnoka!"

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: