DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Gyorsasági (Gy)

Magyar János: Hibátlan befejezés

A szombati naphoz hasonlóan Jani egy újabb pole pozícióval gazdagodott, amit egy győzelem követett a Slovakiaringen.

Az egész éjszakai eső miatt felszáradó pálya fogadta a magyar bajnokság, az ESET kupa és a Zóna bajnokság résztvevőit.

„Szinte mindenki vizes gumikkal vágott neki az időmérőnek. Mi inkább vártunk pár percet és száraz pályára alkalmas abroncsokkal gurultunk pályára. Időnként csúszkáltam és az első pár kör az értékelhetetlen volt, de később kifizetődött a taktikánk. Így sikerült elhoznom újra a pole pozíciót nedves körülmények között is.”



Az időmérő és a verseny között mindösszesen 2 órája volt Janinak. A reggeli jó formája tovább is kitartott és behúzta a hétvége második versenyét.

„Tegnap a lengyel versenytársam nyert, ma pedig én. Így újra fej-fej mellett haladunk a Zóna bajnokságban. Az utolsó hétvége Brno-ban lesz, ahol minden eldől. A mai futam nagyon izgalmas volt. A rajtnál a mögülem rajtoló olasz beesett mellém és le is hagyott, azonban az utolsó kanyarban visszavettem a vezető pozíciót. Mireckij, a lengyel pilóta végig nyomás alatt tartott, de nem engedtem neki, hogy másfél másodpercnél közelebb kerüljön hozzám. Végül közel 4 másodperces előnnyel sikerült nyernem. Végig kontrolláltam a futamot és nem tudott megzavarni semmi. Örülök ennek a hétvégének és várom a következő felvonást 3 hét múlva.”

Jani ezen a hétvégén két magyar bajnoki első helyet, két ESET kupa kategóriagyőzelmet és az FIA Közép-Európai Zóna Bajnokság-ban egy első és egy második pozíciót szerzett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: