DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Gyorsasági (Gy)

Magyar János és majdnem tökéletes szombat

A Pannóniaring után Magyar János ezen a hétvégén a Slovákiaringen teljesíti a szezon következő felvonását. A magyar bajnoki hétvége mellett a FIA Középeurópai Zóna Bajnokság és az ESET kupa elszámolásába is bekerül.

Jani nem is kezdhette volna jobban a hétvégét. A nagyobb kategóriájú autókat is megelőzve megszerezte a pole pozíciót az időmérőn.

„Délelőtt sikerült a legjobbat autóznom és megszereztem a pole pozíciót, de még maradt benne, amit a holnapi időmérőn szeretnék tökéletesíteni. A verseny előtt elkezdett esni az eső, de az utolsó pillanatban az időjárási körülmények miatt száraz gumikra váltottunk. A pálya elkezdett felszáradni, de még voltak vizes részek, így a safety car mögül rajtoltunk. A lengyel srác elment a mezőny mellett és átvette a vezetést.”



„A kavarodásban visszaestem a harmadik helyre. Majd pár körrel később megelőztem az olaszt. Ezután az első után eredtem. Körönként majdnem 2 másodpercet hoztam rajta. Az utolsó körben utolértem, de a harmadik helyen haladó olasz is felzárkózott. Így hárman egyszerre értünk célba. A versenybírák nem jeleztek az utolsó kör előtt. Azt hittem még van egy köröm, de nem volt. Összességében elégedett vagyok és várom a holnapi napot.”

Jani vasárnap reggel a hétvége második időmérőjével folytatja a szezon negyedik hétvégéjét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: