DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Gyorsasági (Gy)

Benyó Máté győzött, a Swift Cup Europe nyert Olaszországban

Különleges és rendhagyó futammal folytatódott a Slovakiaring után az immáron európaivá terebélyesedett, de magyar alapítású Swift Cup Europe márkakupa-sorozat.
A Burkus Egon autóversenyző, promóter nevével fémjelzett, több mint egy évtizede egyre növekvő népszerűségnek örvendő márka kupa, a magyarok számára kevéssé ismert Velence melletti Adria Raceway nevű különlegesen technikás pályán folytatódott. Rekkenő hőség, óriási küzdelmek, Benyó Máté parádés győzelme és különleges vendégek színesítették a suzukisok adriai hétvégéjét.
 
Adria 1
 
- Egy Olaszországban különleges népszerűségnek örvendő televíziós személyiség, Jimmy Ghione is elindult a futamon és a Suzuki Olaszország egész vezérkara feszült figyelemmel követte a pályán és a depóban zajló eseményeket - meséli Burkus Egon promóter, aki elmondta: - legnagyobb meglepetésünkre, az élmezőnyt szorongatva küzdött Ghione, aki saját elmondása szerint a korábbi lamborginis, porschés, maseratis, opeles versenysorozatokban nem érezte olyan jól magát, mint itt nálunk.
 
 
Burkus Egon úgy értékelt: "Az adriai versenyhétvége különleges tanulási lehetőség volt fiatal pilótáinknak, kemény küzdelem a technikás, szűk pályán az egész mezőnynek és óriási siker a Swift Cup Europe versenysorozatnak. Ugyani, a pályára kilátogató nézők közül közel húszan jelezték, hogy maguk, vagy gyermekük révén bekapcsolódnának a versenysorozatba."
 
Adria 4
 
- Büszkén meséltük az olaszoknak, hogy a Suzuki Swift Magyarországon nem csak egy autótípus a sok közül, de az autósport utánpótlás-nevelésének szimbóluma is, hiszen nemzetközileg jegyzett, világhírű pilótáink, Kiss Norbi és Michelisz Norbi is ezeknek a fantasztikus autóknak korábbi generációin nevelkedtek - meséli Burkus Egon. Míg a pályán a kemény küzdelemé volt a főszerep, a depóban és a közeli tengerparton már csak a jókedv dominált. Az olasz tévé sztár - és mint kiderült kitűnő pilóta - Ghione például viccesen, de azért félig komolyan azon hitetlenkedett, hogy a sorozat legfiatalabb és nagy reményű pilótája, Szomszéd Lali még csak idén töltötte be a 12.-ik életévét. Mint mondta: nincsen ahhoz hozzászokva, hogy gyerekektől kelljen rettegnie a féktávokon.
 
Benyó Máté
 
Ez lehetne a címlapkép
 
Burkus Egon összegzése szerint, szakmailag és a versenysorozat jövője szempontjából is sorsdöntően fontos versenyhétvége volt az adriai. A promóter biztos abban, hogy nem csak idén októberben, Monzában folytatódik a Swift Cup Europe olaszországi hódítása, de 2018-ban több olasz helyszínnel és számos olasz pilótával kibővülve vágnak majd neki az új szezonnak.
 
 
 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: