DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Gyorsasági (Gy)

Turán: Jöjjön mindenki a hegyre!

Nyolc év szünet után tavaly újraindult a hegyiversenyzés Magyarországon. Ez nem egyszeri fellángolás volt, hanem egy újabb – remélhetőleg – hosszú sorozat első versenye.

Idén folytatódik a sor a 34. HE-DO Mátrai Hegyiversennyel, melyen természetesen Turán Frigyes is indul. Természetesen, hiszen Frici autóversenyzői pályafutása a rally előtt a pálya- és hegyiversenyeken kezdődött, és ebben a szakágban több bajnoki címet is szerzett. A parádsasvári pálya így különösen közel áll Fricihez, de mivel idén is a rally-ra fókuszál, ezért emocionális okokból döntött az indulás mellett.

turan-2017-hegyiverseny-01



Idén a frissen felújított, már Evo2-es motorral szerelt saját Ford Fiesta R5-ös versenyautóval áll rajthoz, amit rövid idő alatt kell a szervizcsapatnak a Veszprém Rally murvájáról a tükörsima, tavaly teljesen felújított aszfalt burkolathoz igazítania.

„Nagyon szeretem a hegyiversenyzést, a parádsasvári pálya különösen közel áll hozzám. Nagyon várom már a versenyt, és ahogy hallottam, sok ralis is eljön, így minden bizonnyal nagyon jó versenyt láthatnak a nézők. Úgy érzem, a rendezők mindent megtesznek ennek érdekében, és hosszú távon gondolkodnak ebben a versenyben. Mi, versenyzők ebben partnerek vagyunk, szórakoztatjuk a nézőket. Jöjjön mindenki a hegyre, mert ilyet máshol nem láthat, és itt igazán testközelbe kerülhet velünk, ugyanis mindkét este óriási buli lesz a lenti parkolóban!” 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: