DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Gyorsasági (Gy)

Különleges futamra készülnek a Hankook Racer Cup versenyzői

Idén immár a harmadik futamát rendezi meg augusztusban a sikeres versenysorozat, a Hankook Racer Cup, mely a kezdetektől a fiatal tehetségek felfedezését tűzte ki célul. Addig azonban néhány versenyző július 15-16. között rendhagyó módon a Parádi Hegyiversenyen is megméretteti magát a Mátrában.

„A Hankook Racer Cup tavalyi szezonja nagyon jól sikerült, eddig az idei versenyek is remek hangulatban teltek, mind a pilóták, mind a szurkolók remekül érezték magukat. Persze idén is többen csapatot váltottak, de számtalan új pilóta érkezett, akik ki szeretnék próbálni magukat a kupasorozatban. Minden versenyhétvége rendkívüli izgalmakat hozott, szoros csatákban hol az egyik induló, hol a másik került ki győztesen. A tavalyihoz hasonlóan ezúttal is 5 helyszínen és 13 futamon mérik össze erejüket a versenyzők,  az autók teljesen új design-t kaptak. A Hankook Racer Cup természetesen idén is a Magyar Országos Gyorsasági Bajnokság része, de nagy örömünkre a megszokott hazai és külföldi pályákon túl, egy új helyszín is bekerült a naptárba, ugyanis Brno-ba is ellátogat majd a mezőny, ahol gyönyörű környezetben, dinamikus, szintkülönbségekkel tarkított pályán mutathatják meg a pilóták, hogy mit tudnak. Valamint különlegességként a 34. Mátrai Hegyiversenyen is rajthoz áll néhány versenyzőnk, belekóstolva valami teljesen újba” – meséli Kismarty-Lechner Gábor, a márkakupa promótere. 

hankook-racer-sup-pannoniaring-2017-02



"Nagyon örülök, hogy kipróbálhatom magam egy másik versenysorozatban, ami rendkívül sok kihívást rejt magában. Alapvetően a raliszakágból jöttem át, édesapám régen abszolút magyar bajnok navigátor volt, így az ő segítségével készülök most Parádra. Tavaly nagyon sok néző szurkolt a helyszínen, remélem, ez idén sem lesz másképp, kíváncsian várom ezt a rendhagyó alkalmat. Nagy bulinak ígérkezik, jó lesz kicsit kiszakadni a megszokott közegből. Természetesen most is, mint mindig, a győzelem a cél" - mondja Somogyi Márk, aki jelenleg vezeti a Hankook Racer Cup bajnokságát. 

hankook-racer-sup-pannoniaring-2017-01

"Aki szeret versenyezni, minden lehetőséget megragad erre. A Mátrai Hegyiverseny nekem is egy új kihívás lesz, egyedül György Gábor az a pilóták közül, aki már tavaly is indult, így neki ismerősebb a terep. Mivel itt nincs bukótér, egy-egy hiba súlyosan megbosszulhatja magát, így sokkal elővigyázatosabbnak kell lenni. Mindenképp izgalmas lesz kilépni egy picit a komfortzónánkból" - teszi hozzá Kismarty-Lechner Gábor.

A Parádi Hegyiverseny indulói: Boldizs Bence, György Gábor, Kovács Zoltán, Kismarty-Lechner Gábor, Somogyi Márk és Takács Balázs

hankook-racer-sup-pannoniaring-2017-03

A rendhagyó versenyhétvége után a Hankook Racer Cup következő fordulóját 4 futammal a Slovakiaring 5922 méter hosszú pályaszakaszán rendezik meg augusztus 18-20. között. Ezt követően majd az őszi szezont szeptember 8-10. között a különleges brno-i verseny nyitja meg. A kupasorozat október 6-8. között szintén hazai pályán, a Hungaroringen zárul majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: