DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Gyorsasági (Gy)

Magyar János: Kategóriagyőzelem az első napon

Remekül sikerült a pénteki nap Magyar János számára, hiszen az élen zárta az időmérőt és az első futamot is.

Magyar János a Red Bull Ringen teljesíti az idei második versenyhétvégéjét. Az első időmérőn és az első versenyen nem talált legyőzőre. Kategória első helyezést ért el az időmérőn és a futamon is.

 „Az időmérő viszonylag jó volt, kategória első lettem. A legjobb első szektor az én nevemhez fűződött. 26 autó volt a pályán, így néha nagy volt a forgalom. 

logo



A versenyen a rajt jól sikerült. Az előttem lévő autó beragadt és, ahogy megelőztem az 1-es kanyar felé az egyik versenyző nem sok helyet hagyott, így közötte és a betonfal között kellett elmennem, de sikerült előtte elfordulnom. A következő rázós szituáció a 2-es kanyarban volt. A pálya egyik legszűkebb pontja, ahol hárman próbáltunk elfordulni. A kanyarban össze is értünk, de az autó nem sérült komolyabban és tovább tudtam folytatni a versenyt. A 3-as kanyar féktávján előztem a legtöbbet. Volt, hogy egyszerre két autót is lehagytam. Az utolsó körben még tudtam egy újabb pozíciót javítani és megnyertem a kategóriámat. Izgatottan várom a holnapot.”

Jani az első napon az Eset kupa és a Zóna bajnokság kategóriájában is a legjobbnak bizonyult. Szombaton egy újabb időmérő és egy újabb verseny vár rá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: