DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Gyorsasági (Gy)

Brajnik javított, Rónai el sem tudott rajtolni

Paolo Brajnik a szombati második helyezés után vasárnap már rajt-cél győzelmet tudott aratni a speedzone.hu Kupa forma autós versenyében. Sajnos a nagy magyar csata most elmaradt, mivel Rónai Tamás már a rajat előtt lerobbant, miközben Magyar János harmadik lett.

Ismét egy magyar kiesővel indult a formaautósok versenye a speedzone.hu Kupán a Hungaroringen. Ezúttal Rónai Tamás nem tudott elrajtolni, mivel a bokszutcából indulva már a rajtrácsra sem tudott eljutni műszaki hiba miatt. Ebből adódóan a harmadik rajtkocka üresen maradt, amit leginkább a tegnapi győztes Mirecki Bartlomiej tudott kihasználni, hiszen a rajt után felugrott a második helyre. A pole-ból Paolo Brajnik jól jött el, azonban a második kockából Magyar János ismét nem túl acélos rajtot vett.

Egy darabig úgy nézett ki, hogy Brajnik és Bartlomiej jót csatázhat az első helyért, de előbbi fokozatosan jobb időket autózott, még annak ellenére is, hogy Barlomiej folyamatosan feszegette a pálya határait. Ennek ellenére fokozatosan nőtt a távolság, így elmaradt a nagy csata. Sajnos a harmadik helyen autózó Magyar János nem tudta felvenni a vezető két autó ütemét, így egy biztató kezdet után visszaesett, a fékeivel küszködött.

A negyedik helyre Petr Samek ért be, ami kiváló eredmény, hiszen a tízedik helyről tudott csak rajtolni egy öt rajthelyes büntetés miatt. Az ötödik Václac Safár lett, akinek viszonylag eseménymentes futama volt, viszont hátrébb a hatodik helyért Antonin Sus, Vladimir Netusil és Volentér Balázs vívott szép csatát. Sajnos a magyar versenyzőnek végül be kellett érnie a nyolcadik hellyel.



Eredmények (TWC-4, TWC-5):
1. Paolo Brajnik (Dallara F3) 28 perc 20.604 mp.
2. Mirecki Bartlomiej (Formula Renault) +0.509 mp.
3. Magyar János (F.Master Tatuus Honda) +1.745 mp.

Paolo Brajnik (Puresport), 1. hely:

Jobb nap volt, mint a tegnapi, de ugyanaz a problémánk volt az autóval, mint előző nap. Most csak 2 kör után jött ki, ennek ellenére meg tudtam tartani a távolságot. Az első két kör teljesen rendben volt. Ez volt a kulcsa a versenynek.

Mirecki Bartlomiej (BM Racing Team), 2. hely: 

Jó verseny volt, a negyedik helyről indulva a második lettem. Próbáltam nyomni, de előttem másféle, gyorsabb autó ment. Nem volt lehetőségem előzni. Az autó rendben volt, de lassabb, mint a vetélytársamé. Voltam jó köreim, ez ígéretes a jövőre nézve.

Magyar János (Magyar Racing Team), 3. hely:

A mai rajtom jobban sikerült, mint a tegnapi, de a lengyel pilótatársam mellém jött. Az egyes kanyarban jobb helyen volt, kívülre szorultam és elvesztettem a pozíciót. Próbáltam követni, de fél távnál a fékem elfogyott, nem bírtam már olyan rövideket fékezni. Lemaradtam, de így is harmadik lettem.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: