DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Gyorsasági (Gy)

Legendás olasz helyszínnel bővül a Swift Cup Europe

Új, legendás versenyhelyszínnel bővül a 2017-es évadban a Swift Cup Europe versenysorozat, amelynek keretében immáron közel tíz ország versenyzői állnak rajthoz.

A magyar GFS Racing által szervezett Suzukis nemzetközi versenysorozat első futama május 12-14.-én a Kamion EB betétfutamaként a Red Bull Ringen indul, majd a TCR sorozat kísérő rendezvényeként június 9-11.-én a Salzburg Ringen folytatódik. Júliusban 14-16.-a között ismét a Kamion EB-vel közös versenyhétvége lesz a Szlovákia Ringen. A versenysorozat promotere Burkus Egon most jelentette be, hogy a Swift Cup Europe július 28-30 között a legendás olaszországi Imola pályáján rendezi meg a következő versenyét, amit az augusztus 25-27 közötti, immáron megszokott hungaroringi hétvége követ, amely a két évvel ezelőtt Magyarországra visszatért kamion sport ünnepével együtt lesz megtekinthető.

imola 



Burkus Egon promoter azt is elmondta: - Mind életkorban, mind nemzetiségben egyre bővül a Swift Cup Europe versenybázisa, amely örvendetesen kezd hasonlítani egy valódi, minőségi Europa Bajnoki márka kupa sorozathoz. Idén nem csak az imolai pálya, de olasz versenyzők is csatlakoznak a sorozathoz és természetesen a korábbi évek magyar sztárjai Csík János, Molnár Bendegúz, Benyó Máté, Borsi Gergő és sok más tehetség is rajthoz áll.

Burkus Egon és Molnár Bendegúz

Burkus Egon érdekességképp azt is elmondta, hogy a 2017-es versenysorozat egyik újonca Szomszéd Lali éppen a szezon kezdet előtti utolsó pillanatban töltötte be 12.-ik életévét, így a tehetséges egri fiatalember is csatlakozhat a mezőnyhöz. A Swift Cup Europe versenysorozat sztárjaival idén a versenypályákon kívül is találkozhatnak az érdeklődők: május 1-jén például a heves-megyei Kápolna településen a Macskaárvaház Alapítvány nevű állatvédő szervezet céljainak megvalósítását segítik önkéntes munkával a versenyzők és a csapat tagjai.

Szomszéd Lali 1

- Egészen különleges érzés számomra egy ilyen nagy neveket felvonultató nemzetközi kupa sorozatba csöppenni és igazából még fel sem tudtam dolgozni azt a tényt, hogy hamarosan Európa legendás versenypályáin fogok küzdeni - mondta a 12 éves Szomszéd Lali, aki erőnléti edzésekkel, jógával, szimulátorozással és végül de koránt sem utolsó sorban a lehetőség szerint legjobb tanulmányi eredménnyel készül a szezonra.

Szomszéd Lali 2

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: