DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Gyorsasági (Gy)

H-Moto Team: Spanyol edzőtábor után, motorfesztivál előtt

Újabb sikeres spanyolországi edzőtáboron van túl a 220 Volt H-Moto Team, így motorosai a lehető legjobb felkészültséggel várhatják a 2017-es szezont. A versenyzők szerint valamennyien fejlődtek az almeriai napok alatt, és valamennyien bizakodva várják az idei megmérettetéseket. Ám mielőtt folytatják a felkészüléseiket, még egy komoly feladat vár rájuk a hétvégén, ugyanis valamennyien ott lesznek a Hungexpón rendezendő Budapest Motor Fesztiválon, ahol a kilátogatók közül a legszerencsésebbek akár belépőjegyet is nyerhetnek a Moto GP osztrák futamára, és személyesen szurkolhatnak a csapat két versenyzőjének, Somosi Alexandernek és Kakuszi Ádámnak az ADAC KTM Cup Red Bull Ringi viadalán.

A 220 Volt H-Moto Team versenyzőinek felkészülésének újabb szakasza záródott le az elmúlt hétvégén. A spanyolországi Almeriában a tavaly decemberi tíz nap után most egy hetet edzőtáboroztak a motorosok, akik között a komoly nemzetközi eredményeket elért felnőtt versenyzők mellett – Bódis Ricsi, Gyutai Adrián és Kis Viktória – az utánpótlás nagy reménységei – Kovács Bálint, Kakuszi Ádám, Kecskés Tomi és Bence, Szilágyi Krisztián és Milán, Kovács Zoltán és a szlovák Misko Bém – is ott voltak. Valamennyien rengeteg kilométert tudtak megtenni, ami majd az idei bajnoki szezonban hozhatja meg a várt eredményt.

Bódis_Ricsi-Gyutai_Adrián1



Bódis Ricsi a tavalyi EJC-s szereplést követően egy komoly nemzetközi bajnokságban, az IDM-ben indul, ráadásul a Suzuki gyári csapatában kap bizonyítási lehetőséget Superbike kategóriában. Mint elárulta, számára az az idei felkészülés legnagyobb eredménye, hogy a téli időszak alatt sokat tudott nagypályán motorozni.

„Azt hiszem, hálás lehetek azért a csapatomnak, hogy immár másodszor a téli szezonban, Spanyolországban edzőtáborozhattunk. Ezúttal az új építésű Andalucía Circuit aszfaltján körözhettem, mégpedig a csapat ezres, illetve hatszázas motorjával. Az elvégzett munkával elégedett vagyok, és az itteni munkát tökéletesen egészítette ki a 220 Volt H-Moto Team utánpótlás versenyzőivel közösen eltöltött két nap a helyi gokart pályán, ahol az egyforma IMR pit bike-okkal számos, a versenyeken majd ránk váró szituációt gyakorolhattunk. Úgy érzem, az idei felkészülésem minden eddiginél jobban sikerült, rengeteget tudtam motorozni, ami a téli szezonban az egyik legfontosabb. Egyre inkább érzem, készen állok a rám váró idei feladatokra” – állította Bódis Ricsi.

A 220 Volt H-Moto Team csapatához négy év után visszatérő, és Bódis Ricsihez hasonlóan idén az IDM Supersport kategóriájában induló Gyutai Adrián kiemelte, lassan sikerül a téli gyakorlásoknak köszönhetően teljesen megszoknia a Yamaha R6-os versenymotorját, ám tisztában van azzal, a felkészülésnek koránt sincs még vége.

220 volt H-Moto Team_

„Nagyon hasznos napokat tölthettem el ismét Almeriában, hiszen a mostani teszten kipróbálhattam a Pirelli gumijait, és végül úgy döntöttem, idén ezzel az abronccsal folytatom tovább. A nagypályás gyakorlások alkalmával még jobban sikerült a Yamahával összecsiszolódnom, és az alapbeállításokon kívül most egy-két más lehetőséget is volt időm kipróbálni. Két napon keresztül kispályán is edzettünk, aminek az volt a legnagyobb haszna, hogy Ricsivel és Bálinttal nagyon sok versenyszituációt gyakoroltunk, aminek meg lesz a haszna majd az éles helyzetekben. Most ismét a fizikális felkészülésen lesz a hangsúly, míg március végén kezdődik a második tesztidőszak a számomra, és a tervek szerint külföldön és itthon is pályára gurulhatok majd a májusi IDM idénynyitóig” - mondta Gyutai Adrián.

A tavaly az ADAC KTM Cup-ban edződő Kovács Bálint idén a tervek szerint – korengedményre kell még várni – szintén az IDM egy betétversenyén, a Suzuki GSX-R Cup-ban fog indulni. A fiatal tehetség számára mind a nagypályán, mind pedig a kispályán eltöltött edzésnapok rendkívül hasznosnak bizonyultak.

Bódis_Ricsi-Kovács_Bálint

„Rendkívül jól éreztem magam a második spanyolországi edzőtáborozáson, hiszen az újépítésű, technikás nagypályán sokat fejlődtem minden szinten. Folyamatosan gyorsult a köridőm, és teljesíteni tudtam azt a tervet, amit a kiutazásunk előtt kidolgoztunk a csapat vezetőivel. A kispályán rengeteget küzdöttünk Ricsivel és Adriánnal, akik egy pillanatig sem kíméltek, nagyon komoly csatákba kényszerítettek bele, ami a rám váró kemény küzdelmekre kiválóan készített fel” – közölte Kovács Bálint.

A spanyolországi Almeriát megjárt csapattal és a versenyzőkkel egyébként a hétvégén találkozhat mindenki, aki kilátogat a Hungexpóra. Ugyanis péntektől vasárnapig rendezik meg az A pavilonban a Budapest Motor Fesztivált, ahol a 220volt H-Moto Team is képviselteti magát: a 203-as standon a csapattagok mellett megannyi motorral találkozhatnak. Látható lesz többek között Ohvale, IMR, KTM RC 390, Yamaha R6, PW50, Metrakit, NSF 100, Yamaha R125 modell is.

A 220 Volt H-Moto Team sportigazgatója szerint már ezért is érdemes lesz kilátogatni a motoros fesztiválra, ám a látvány mellett több kellemes meglepetéssel is várják a sportág rajongóit.

„Elég sűrűre sikeredett ez az időszak. Pár napja még pit bike-okkal csatáztunk, lökdösődtünk  Spanyolországban, most pedig feszített tempóban készülünk a kiállításra. Ez egy fontos rendezvény a számunkra, hiszen itt az egész csapat egyszerre mutatkozhat be a közönség előtt. A 90 négyzetméteres standon helyet kapnak azok a motorok, amikkel az edzőtáborokban motoroztunk, és olyanok is, amikkel idén fognak indulni a versenyzőink, míg néhány versenygép még úton van hazafelé. Sok versenyzőnk van idén sok bajnokságban, a kicsiktől a profikig. Ebből is látszik, hogy hosszútávra tervezünk, és igyekszünk segíteni a legkisebbek fejlődését, csakúgy, mint a profik versenyzését. Az edzőtáborok igazi csapatot kovácsoltak az egyéni versenyzőkből, akik egymást segítve küzdenek majd a céljaikért. A kiállításon már igazi csapatként állhatunk a közönség elé, ahol személyesen lehet találkozni a versenyzőinkkel, támogatóinkkal. Ráadásul a kiállításon elkezdünk egy játékot is, melynek nyertesei ott lehetnek a csapattal az ADAC KTM Cup Red Bull Ringi futamán, ahol Alexander és Ádám mellett a Moto GP sztárjait is élőben láthatják. Szóval érdemes lesz mindenkinek ellátogatni a csapat standjához” – jelentette ki Rizmayer Gábor.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: