DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Gyorsasági (Gy)

Idén utoljára a Hungaroringen Keszthelyi Vivien

Az idén utolsó alkalommal láthatják élőben, éles versenykörülmények között a nézők és a szurkolók Keszthelyi Vivient, az Audi Sport versenyzőakadémiájának egyetlen magyar tagját az Audi TT Cup versenyautóval, mégpedig a túraautós gyorsasági OB szezonzáró hétvégéjén, amelyre szombaton és vasárnap kerül sor a Hungaroringen.

A 15 éves pilóta mindhárom sprintversenyen és a hosszú távú, úgynevezett endurance futamon is rajthoz áll majd, ezt a versenyautót pedig közel egy évig biztosan nem láthatják már a nézők Magyarországon, mivel az Audi TT Cup-ban is használt versenygépek közül ez a világon az egyetlen, amely nem a márkakupa-sorozatban szerepelt ebben az évben, s jövőre már nem lesz hasonló ebből az autóból.

keszthelyi-vivien-hungaroring-2016-audi-sport-02



Az Audi Sport versenyzőakadémiájának legfiatalabb tagja – mivel csak az idén decemberben tölti be 16. életévét – az életkorához képest a lehető legmagasabb kategóriában versenyzett a 2016-os szezonban, amelynek során a várakozásokat felülmúlva, kiváló eredményeket ért el, miközben megismerte a versenyautóját, valamint a szezon előtt, tudatosan kiválasztott Hankook gumikeveréket is tesztelte.

Keszthelyi Vivien tehát a hétvégén a Hungaroringen zárja az idei szezont, majd jövő hétfőn már elutazik a németországi Nürburgringre, ahol az Audi Sport versenyzőakadémiájának aktuális programjára kerül sor.

keszthelyi-vivien-hungaroring-2016-audi-sport-01

A hétvégi szezonzáró szombati napján reggeltől estig szabadedzéseket rendeznek minden kategória résztvevői számára, a vasárnap pedig nagyon sűrű, időmérő edzésekkel és versenyekkel teletűzdelt programot kínál a Hungaroringre kilátogató nézőknek. Reggel 8 órakor már időmérőt rendeznek, 8:50-től pedig az esti endurance futam rajtsorrendjéről döntő kvalifikációt tartják meg. Az első sprintverseny 9:30-kor kezdődik, majd 11:20-kor újabb időmérő, 12:55-kor pedig a második sprintfutam következik. A nap harmadik időmérője 14:35-kor kezdődik, a harmadik, egyben utolsó sprintverseny 15:40-kor rajtol el. A szezonzáró hétvége, s így a teljes idény a 17:15 órakor startoló endurance futammal ér véget.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: