DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Gyorsasági (Gy)

Mogul Racing: Dobogók és egy törött autó Szlovákiából

A magyar formulaautó-bajnokság Slovakia Ringen rendezett harmadik versenyhétvégéje sajnos nem úgy sikerült, ahogy Fekete László csapata várta. A szerelőknek két hét alatt kell összerakniuk Turák sérült autóját.

Az autós gyorsasági országos bajnokság harmadik hétvégéje egészen jól indult, ugyanis Volentér Balázs a szombati versenyen az abszolút harmadik helyet és kategóriája első helyét zsebelte be, Turák Laci pedig kategóriájuk, a Formula Renault negyedik helyén zárta a szombati napot. A vasárnap reggeli időmérő már nem volt ennyire sikeres, az utolsó körökben Turákot megdobta a rázókő, a versenyző kicsúszott a gumifalba. Szerencsésen megúszta a balesetet, autójáról azonban ez sajnos nem mondható el.

13988005_1459876610706263_905107369815180582_o_resize 



„Nem úgy alakult ez a mai nap, ahogy én terveztem” – nyilatkozott az esetről Turák. „Picit lassabb köröket mentem, ezután tudtam menni egy gyorsat, tiszta volt a pálya körülöttem, ezért úgy voltam vele, hogy még egy gyorskört megpróbálok. De sajnos csak a kettes kanyarig jutottam, ami egy elég tempós jobbos, itt hozzáértem a rázókőhöz, az megdobta az autót, és nekicsapódtam a gumifalnak. Én rendben vagyok, csak az autót sajnálom nagyon.”

A baleset miatt a vasárnapi futamon csak Volentér tudott rajthoz állni. Izgalmas versenynek ígérkezett, akkor kezdett el esni az eső, amikor felálltak a rajtrácsra a pilóták. A felvezető kör végén törölték a rajtot, és hagytak időt kerékcserére, ezután biztonsági autó mögül indult el a mezőny.

D71A0485_resize

„Egy-két körig kint volt a safety car, majd elengedtek minket. A rajtom elég jól sikerült, sok pozíciót tudtam javítani” – foglalta össze versenyét Volentér. „A tempónk nagyon jó volt, ott voltunk a magyar abszolút első helyén, a Renault kategória első helyén és a zóna abszolútban is a harmadik helyen, ami egy ilyen pályán, ilyen mezőnyben nagyon jó. Kicsit csalódott vagyok, mert ezután jött egy technikai gond, ami miatt elbuktuk a jó eredményt.”

Balázs végül kategóriájában második, a magyar abszolútban pedig harmadik helyen zárta a hétvégét. A csapat elsődleges célja most az, hogy a törött autó kész legyen a következő versenyre, ami szeptember második hetében lesz. Fekete László csapatfőnök így beszélt az előttük álló feladatról:

D71A4248_resize

„Nem egyszerű hétvégét tudunk magunk mögött, Turák Laci majdnem totálkárosra törte az autót, de a lényeg, hogy ő megúszta egészségesen, nem lett semmi baja. Két hetünk van arra, hogy összerakjuk az autót a csehországi versenyre, Brnóra. Nagyon bízom benne, hogy sikerülni fog, a fiúk már dolgoznak az ügyön. Balázs szombati napja csodálatosan sikerült, viszont a vasárnapi esőben sajnos előjött egy váltóhibás műszaki probléma, amitől kétszer megforgott, ezért az abszolút és Renault értékelés első helyről kicsúszott, de így is megvolt a két dobogó.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: