DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Gyorsasági (Gy)

Túraautók és Lotus Cup III. futam

A versenyhétvége utolsó futamán a túraautók és a LotusCup versenyautók álltak fel a rajtrácsra. Bódis Kálmán az első rajtkockából nagyon jól elkapta a rajtot.

Keszthelyi Vivien kicsit beragadt és ezt kihasználva Mór Csaba leelőzve már az első néhányszáz méteren átvette a második helyet. Bak Bertalan a hatodik rajtkockából feljött a negyedik helyre, míg Luigi lerajtolva Mohácsi Ákost, feljött a Suzukiból percekkel előtte kiszálló Bernula István mögé. Az ötödik körben Bak Bertalan autójából furcsa hangok jöttek és Balogh Bencével együtt feladni kényszerültek a versenyt. Igazi komoly versenyt Bernula István és Luigi mutatott be, körről-körre, kanyarról-kanyarra küzdöttek a negyedik helyért. Végül Bódis Kálmánt intették le elsőnek, míg második helyen a kicsit már lemaradt Mór Csabát, harmadik helyen pedig az Audis Keszthelyi Vivient. A negyedik helyért folyó óriási csatából most Bernula István került ki győztesen, míg Luigi csak néhány méterrel lemaradva gurult át a célvonalon. Hatodik helyen a szintén Lotusos Mohácsi Ákos ért be.

IMG_0114



Bódis Kálmán: „Először is szeretném ezt a versenyemet Ferjáncz Attilla emlékének ajánlani.

A verseny nagyon jó volt. Ugyan azokat a köröket mentem, vagy még lassabb is voltam, mint az előző futamon, reggel. Csak annyit nyomtam a technikának, amennyi szükséges volt az előnyhöz.

Bernula István: „Második rajtom volt ezzel az autóval. Ez sem sikerült, még gyakorolnom kell. Egy kicsit meg is mozdult az autó, még a piros lámpák előtt, de talán nem kapok büntetést érte. Azután meg pozíciót veszítettem a rajt miatt, de aztán szépen sikerült előre hámoznom magam. Ketten voltak előttem a kategóriámból, Bence műszaki hiba miatt kiállt, Luigit pedig sikerült utolérnem. Egy nagyon nehéz szűk manőverrel, a pálya hátsó részén, egy jobbos visszafordítóban sikerült bebújnom, aztán pedig végig a tükröt kellett figyelnem. Luigi a célegyenesben szinte minden körben elment mellettem, de aztán féktávon sikerült belógatni az autót. Nagyon korrekt volt. Nem vittük túlzásba a keménykedést, de azért látványos küzdelem volt. Elvileg célfotó döntött, pár századdal sikerült hamarabb beérnem, úgyhogy megvan kategória első hely. Ennek nagyon örülök!”

IMG_0139

Luigi: „Szenzációs volt! Ennél jobbat nem is lehet álmodni. Nagyon élveztem, egymást előzgettük, igazából próbáltam nem rallycrossosan megoldani. Volt egy lehetőségem, amikor teljesen belülről fordultam, csak ki kellett volna nyitni a kormányt és kiterelni Bernulát, de az utolsó három körben egyedül mentem volna, ha kimegy a fűre. Valahogy annyira fantasztikus élmény volt, szerintem ebből annyit tudtam tanulni, hogy inkább azt mondtam: nem, próbáljuk meg megoldani! Inkább a pályán megelőzöm. Orrhosszal nyert, de jobban örülök, mintha így egyedül körözgetve nyertem volna, ahogy  pénteken.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: