DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Gyorsasági (Gy)

Egy tizedre a győzelemtől Keszthelyi Vivien

Ismét izgalmasan alakult a túraautó bajnokság Keszthelyi Vivien számára. Fej-fej melletti csatában, alig 1 tizeddel elmaradva második helyen végzett a magyar értékelésben. Az abszolút kategóriában a harmadik helyhez hiányzott ez a hajszálnyi különbség.

A fiatal pilóta csütörtökön a csapaton kívülálló okokból nem indulhatott a Közép-Európai Zóna Túraautó Bajnokság első időmérő edzésén, de a mezőny végéről rajtolva is a 4. helyen végzett. Pénteken aztán minden a helyére került. A második időmérő edzésen megmutatta, számolni kell vele. Mindössze 1 századdal elmaradva a második pozíciótól, a harmadik rajtkockát szerezte meg.

Keszthelyi Vivien Audi Sport



A bíztató előjelek után jól kapta el a gördülő rajtot, de egy helyet viszacsúszott. Fokozatosan zárkózott vissza és a futam második felétől folyamatosan harcban állt a dobogóért. A leintésre 2 tized sem maradt, de megelőzni már nem tudta az előtte haladó autót. Az első futamhoz hasonlóan az abszolút 4. helyen végzett, a magyar indulók között pedig ezüstérmes lett.

Vivien óvatos vezetésre is törekedett, hogy a szurkolók gyári mivoltában láthassák Audi TT Cup racer versenyautóját a holnapi, május 1-i Nagy Futam showműsorában. Egy másik ugyan ilyen típus és egy Audi R8 LMS társaságában két kört tesznek meg a belvárosban kialakított pályán. Az érdeklődők a helyszínen, illetve az M4 Sport csatornán tudják követni élőben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: