DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Gyorsasági (Gy)

Gyári akadémiára került Keszthelyi Vivien!

Az OXXO és Keszthelyi Vivien egy rejtélyes, „történelmi jelentőségű” bejelentésre készül – az egyik vezető autógyártó honlapján árulkodó jeleket találtunk arról, hol folytatja a 15 éves pilótalány.

Nemrég érkezett meg postaládánkba az OXXO Motorsport hírlevele, melyben arról számoltak be, hogy „a magyar autósport egyik legnagyobb tehetségének tartott, 15 éves Keszthelyi Vivien csapata a magyar autósportot meghatározó történelmi bejelentésére készül.”

Természetesen mindent megtettünk azért, hogy bővebb információhoz jussunk az ifjú tehetség jövőjével kapcsolatban, amit végül az Audi honlapján meg is találtunk. Keszthelyi Vivien ugyanis két ifjú tehetséggel együtt bekerült a négykarikás gyártó akadémiai programjába, ahol többek közt Pierre Kaffer és Rahel Frey fogja őket oktatni az Audi vezetőoktató központjában, változatos európai versenypályákon, valamint északi, jeges helyszíneken.

keszthelyi_frey



A program bevallott célja, hogy ifjú tehetségeket neveljenek ki az Audi Sport GT-autói, valamint a gyári DTM- és WEC-programja számára. Minden bizonnyal ez az a nagy lehetőség, amely miatt az OXXO hírlevele szerint vissza kellett utasítaniuk annak lehetőségét, hogy idén a European GT4 „Young Stars” sorozatban szerepeljen, ami esetlegesen egy Blancpain Series-üléshez vezethetne 2017-ben.

Az Audi közleménye szerint a másik két ifjú tehetséghez hasonlóan Keszthelyi Viviennek is megvan a lehetősége arra, hogy jövőre már egy Audi R8 LMS GT3-as géppel versenyezzen. A csapat rejtélyes bejelentéséről szóló sajtóanyagában szerepel egy lepellel letakart autó, amely formái alapján épp egy ilyen GT3-as gépezetnek tűnik.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: